Sista inlägget här någonsin

Kommer verkligen sakna att blogga här, men detta är ju liksom Påls blogg så det känns inte som någon mening att vara kvar här eftersom Pål varken är min längre eller bor kvar hos mig... Så det här blir mitt sista inlägg här och sedan ska den här bloggen finnas kvar som en dagbok där jag kan läsa om alla våra fina minnen genom åren. Ser ingen mening med att skriva om något just nu än att ni får följa med mig till min andra blogg. Som det ser ut just nu har jag tänkt att blogga där i stället då jag tagit bort alla inlägg osv men designen är kvar, dock ska det fräschas upp så börjar vi där någon stans. 
 
Hejdå http://varendspal.blogg.se, jag kommer besöka dig varje dag ändå!
FÖLJ MED MIG TILL: http://moachristensen.blogg.se
HÄR FINNS JAG
HÄR FINNS JAG
HÄR FINNS JAG
 

Tårarna bara rinner

Just nu känner jag mig bara helt tom. Det känns som om glädjen bara försvann. Jag kunde knappt titta på honom utan att tårarna bara började rinna. Det tar emot i mitt hjärta och är nog det svåraste jag varit med om. Kan ni föreställa er känslan när man ställer in sin ponny i sin nya box och senare åker hem med en tom transport när ens hela värld var där inuti innan? Det gör så fruktansvärt ont. Vi har trots allt alltid var tillsammans, i princip varje dag i fyra år. Det känns så overkligt att jag kommer vakna upp i morgon och han helt plötsligt inte finns där.. Hans nya hem är i alla fall perfekt. Stor herrgård ute i skogen/landet med en stor sjö precis intill. Familjen är helt underbar på alla sätt och vis, så det kommer bli jätte bra för honom där. Nu önskar jag Martina all lycka med Pål så kommer jag snart och hälsar på er! - Sista bilden i Påls nya hem, innan vi åkte där ifrån. Kan säga att jag stod och grät...


Värsta resan..

Nu är vi på väg till Påls nya hem...


You're my best friend


Magnum

Har precis ridit Valle på fältet så han fick jobba igenom sig. Han gick faktiskt helt okej och lossnade även i "halsen". Solen är framme så mamma och jag slog till med en varsin Magnum. Förutom B&J är det nog den godaste glassen! Nu åker vi i alla fall till Pål för en sista ridtur då mamma ska plåta oss.


Efterlängtat i brevlådan

Titta vad som kom hem till mig här idag, troligtvis något av det finaste jag har.


Allting har ett slut

Jag har alltid varit medveten om att det en dag kommer ta slut, att vi kommer gå skilda vägar. Men jag har alltid velat skjuta upp tanken på det. Trots jag vetat om att du snart ska flytta ifrån mig under ett par veckors tid har det varit så overkligt med tanke på att du hela tiden varit hos mig. Men nu när det bara är en dag kvar känner jag mig helt tom. Jag kommer känna mig helt ensam, som om en del av mig är borta. Även att vi ibland börjar bråka är du trots allt min bästa vän. Du är den som vet precis allt om mig, ifall jag är glad, arg eller ledsen. Du är helt ordlös men jag vet ändå alltid vad du menar. Jag finner helt enkelt inte ord för hur mycket du betyder för mig eftersom du är hela min värld. Du har givit mig så enormt mycket lycka under våra fina år tillsammans och om ca 24 timmar är det värsta dagen i mitt liv kommen. Jag vet bara inte vad jag ska skriva. Är så full av känslor som inte vill komma ut i ord. Det enda som kommer ut är tårarna, ligger sömnlös om nätterna och fruktar den tomhet som till en början kommer bli omöjlig att täppa till. Hur som helst älskar jag dig något otroligt mycket min kära ponny. Det finns ingen som någonsin kommer kunna ta din plats i mitt hjärta. För mig har du varit så mycket mer än bara en ponny, du har varit min ena halva. Jag kommer snart inte längre stå som ägare till dig men du kommer ändå alltid att vara min älskade ponny. ❤


Bättre väder tack

Svenskt sommar kan dra åt skogen.. Det är ju aldrig fint väder ändå. Hoppas verkligen på att det klarnar upp tills senare då vi ska åka och bada med hästarna. System kameran följer med så hoppas på fina bilder också.


I am back

Nu kan jag äntligen börja uppdatera mer ordentligt igen! Har haft mycket på schemat i Skånetrakterna och dessutom har mitt internet och täckning på telefonen varit hel skumt. Det som alltid annars fungerar har i princip inte gjort det nån gång under dessa dagar.. Hur som helst är jag hemma nu igen och har haft det hur bra som helst! I Falsterbo köpte jag mig min dröm kavaj. En animo. Valde att köpa en marinblå då jag älskar att blanda marin och brun. Tyckte även att det skulle bli lite väl mycket brun om nu kavajen med skulle vara brun med tanke på att jag också använder mig utav bruna schabrak. Men jag är hel nöjd förutom att det känns lite tommare i plånboken ;)


Nations hoppningen

Beger oss snart tillbaka till Blekinge trakterna från Falsterbo. Sverige vann även nations hoppningen idag! Uppdaterar troligtvis igen när mitt internet funkar osv.


På väg mot Falsterbo


Väskan packad

Efter att jag vaknat idag gick jag och åt frukost hos min farmor, sedan städade jag min ena farbrors rum där (som är mitt jobb en gång i veckan). När jag blev klar tog farmor och jag en god bullfika innan jag gick hem igen. Har även hunnit packa väskan och varit hos Pål. Tog en kort ridtur barbacka vilket var jätte mysigt. Nu beger jag mig hem igen för att äta och duscha innan Fia och jag åker mot Skåne trakterna.


Duktigt gissat av mina läsare

Det enda jag tänkte göra klart nu inatt är det rätta svaret på min fråga till er om vad ni trodde var i brevet. Alla som gissade hade rätt, det är ett tagelarmband. Eftersom jag är så snäll vinner ni alla en läkning denna gång!

http://aanderssonan.blogg.se/

http://hastcrazy.blogg.se/

http://moajonsson.blogg.se/

http://jennyerixon.devote.se/

 

Blir någon av dessa armband beroende på hur mycket taglet räcker till, så det ska bli spännande att se vilken jag får tillbaka. Modell Cross valde jag bara som ett andra val ut ifall slingan skulle vara för kort. Om ni är intresserade utav ett sådant fint armband (finns flera olika modeller) kan ni gå in på http://horsetail.blogg.se/2012/march/utkast-feb-20-2012.html#commentdär all information finns om hur ni ska beställa ett sådant.


Nostalgi i Vadstena

Är med mina fina vänner Julia och Virre i Vadstena. Alltid så trevligt att umgås med dem. Ni är bäst! Uppdaterar senare när jag kommer hem.


Mycket som ska göras

Nu har jag precis ätit och bytt om. Mamma och jag ska åka upp till Pål där vi ska fixa stallsysslorna och mysa med honom en stund. Sen åker vi vidare till Väderstad där jag ska rida Valle en sväng på fältet samt rida en kort stund på Musse, (som är en liten ungponny). Men tänkte uppdatera mer sedan, svara på kommentarer osv då min täckning snart försvinner.


Bloppis

Har tänkt att sälja ett täcke och min kavaj så de får komma upp här med. Bucas stalltäcke, fint skick då det knappt är använt.

Storlek: 135 

Nypris: 1200kr

Mitt pris: 500kr

 

Lamicell kavaj, endast använd ca 5 ggr.

Storlek: 38

Nypris: 1200kr

Mitt pris: 800kr

 

Hör av er vid intresse.


Fältet med Jenny

Idag red jag och Jenny en stund på fältet. Tar det som sagt rätt så lugnt med honom nu så vi skojade till det och körde några varv med jockeyläder, vilket förmodligen kommer kännas i benen senare. Tack Jenny för sällskapet! http://jennyerixon.devote.se


Ufo eller ponny?

När Pål går utan sin flughuva när flugorna är som värst på och irriterar vid hästarnas ögon blir han rätt så kletig och rinnig i sina ögon till och från. Därför åker alltid huvan på när värmen är på topp. Kan då även passa på att ge ett tips när vi ändå är inne på samtalet till er som har sina olika varianter av flyghuvor som bara går sönder. Till Pål har jag alltid använt huvan på bilden nedanför från märket Bucas. Något dyrare men kvalitén är så pass mycket bättre. Som man säger, man får vad man betalar för? Har två stycken lika dana därav ingen har gått sönder eller repat upp sig. När solen vid sina stunder har kikat upp på himlen har även Påls mule blivit alldeles torr och flagig. Kan också mycket väl bero på insekterna som irriterar. Hur som helst smörjer jag honom alltid på dessa ställen med Helosan sol som visar resultat snabbt. Tyckte just att denna kombinationen hade en gnutta humor bakom kameran då han såg helt muppad ut när alla "skydd" åker på. Dock blev det inte någon lika bra bild på honom när han såg som roligast ut.


Skritt tur i skogen

Dagens tur med Pål fick bli en lugn lagom lång runda i skogen då han gått en hel del nu på sistone. Han har inte fått vila på ca en vecka eller hur länge sedan det kan vara vilket är pga att jag vill njuta av det sista med honom. Med tanke på att jag åker till Blekinge/Skåne under helgen tappar jag som sagt några dagar med honom då som jag tänkt att han ska få till godo att vila istället. Trots jag ridit honom mycket nu dessa dagar har det inte varit några intensiva pass. För att få ett bra avslut med goda miner från oss båda beslöt jag mig för att endast "mysrida" utan press och krav som Pål tycker bäst om. Som sagt känns det bättre att leva med fina minnen än sådana där det inte fungerat och vi båda har tjurat ihop. Bland annat ska jag åka och bada en sista gång med honom, samt rida på fältet och ta foton som för evigt kommer följa med. Tyvärr har tiden gått för fort och för många saker känns som att de blivit ogjorda. Men en sak som är säker är att jag ska njuta av mina ca 3 sista gånger på min älskade Påls rygg.


Vad tror ni?

Någon av er läsare som kan ha en aning om vad detta kan va? En ledtråd är att jag kommer skicka i väg det på posten och sedan kommer få tillbaka det om ca 1-2 veckor igen(?). Det är något litet jag kommer kunna klä mig i, som även kan vara ganska personligt. Det är också något som kommer påminna mig om min bästa kompis. Om någon lyckas gissa vad detta är vinner den personen en länkning! :)


Ridning på schemat

Snart åker jag upp till Fia där jag ska rida och fixa till Pål. Åker sedan med henne till Väderstad där jag ska rida ett par hästar. Tänkte skriva ett mer läsvärdigt inlägg senare när jag har tid.


Lättare uppdatering

Nu fungerar äntligen blogg.se appen igen och därför kommer det bli enklare för mig att uppdatera här på ett smidigt sätt. Förhoppningsvis kommer ni få mer att läsa den hör sista veckan. I dag red jag en lång sväng med Jenny i skogen, vet inte hur men vi lyckades i alla fall rida vilse trots vi ridit just den vägen hur många gånger som helst innan.. Hur som helst hade vi riktigt kul på vägen. Bild som min vän, http://ydrebrant.blogg.se tagit på mig och Pål när vi hoppade terräng i onsdags, vill ni se fler foton?


Inget krut

Har inte tänkt att lägga ner någon energi på bloggen för att på något sätt "bygga upp" den nu. Känns ganska meningslöst med tanke på att jag snart ska lägga ner den. Därför får det mer bli några små inlägg när jag känner och har tid för det. Sen sätter jag igång med mer ordentligt bloggande på min andra blogg som kommer att vara min blogg när denna bara kommer att bli ett minne framöver.

Helgens meeting i Rappestad

Har varit dålig uppdatering under helgen då de varit långa dagar på meetinget, från tidiga morgonen till sena kvällen. Och nu de senaste dagarna har schemat varit fullspäckat. På lördagen åkte Nina med mig och Valle dit och på söndagen åkte mamma och jag med Pål.
 
Lördag LC & LB -Valentin Bello Sun RNF 143
LC: Med tanke på att det är brist på regionala tävlingar i närheten just nu så gick vi ner lite i klasserna för att få in några rundor i kroppen ändå. Det kändes väldigt enkelt att gå in i en LC med tanke på att jag hoppar LA annars. Jag nollade grunden och satsade ordentligt i omhoppningen, red nästan runt hinderstöden och vände så jag fick en bra tid och nollade den med. Vi låg i ledning enda tills sista ryttaren var inne och red, tyvärr hade detta ekipaget ca tre tiondelar snabbare tid en mig och Valle så därför blev vi nedputtade till en andra plats.
 
LB: Han kändes en aning segare inne på framhoppningen till en början, vilket inte var så konstigt med tanke på värmen och att han redan gått en klass innan. Men vi fick upp ett bra tryck och fina språng så det kändes bra innan vi fick gå in på banan. Han var riktigt taggad och sög i hindren, nollade i grunden och även i omhoppningen. Satsade där "jag kunde" vilket ledde till en vinst denna klassen. 
 
Söndag LD-10 -Värends Pål
Våran första tävling 2012 och sedan i oktober förra året, vilket också blev våran sista någonsin. Dels kände jag att jag ville åka med honon för att få ett bättre avslut på banan eftersom det inte slutade så bra i höstas och att se hur han skulle bete sig. Hade inga krav, tog honom för vad han är med tanke på att jag vet hurdan han är och fungerar. Utan då ville jag endast gå en nolla som det sista. Kände redan så fort jag hade hoppat upp och börjat rida fram att han inte tyckte det var speciellt underhållande. Känslan är svår att beskriva för den är något jag man bara känner på direkten. Men när jag rider hemma kan jag lättare få honom framåt, man måste hela tiden driva honom framåt då han som sagt är en seg ponny utan motor som inte gör något gratis. Hemma kan jag hela tiden jobba honom i både formen och att få med hans bakkärra utan att han ska kännas hel död och oarbetsvillig. Men då när jag red fram kände jag åter den här känslan där han bara knäpper av, det finns ingen respons. Jag beslöt mig då för att helt och hållet skita i att mjukgöra honom, ställa, böja eller flytta. Syftade bara på att spara på energin och nolla inne på banan. Vid uppvärmningen höll jag bara kontakten i tygeln och försökte driva honom framåt som inte heller var det enklaste. Hoppade sedan fram ett-två språng var på räcket och oxern då det kändes bra från början, man behöver inte heller hoppa fram speciellt mycket på honom. När vi gick in på banan visade jag honom hindrena under tiden den andra red, bara för att va på säkra sidan så att han inte skulle få för sig något. Hade egentligen inte behövts med tanke på att han inte brydde sig om dem alls. Vi nollade rundan så jag var helt klart glad över det. Dock kändes det mindre bra i väntan på stilbedömningen då det aldrig har varit någon höjdare att bli stilbedömd på honom. Som sagt saknar jag galoppen, trycket och hela helheten som behövs för att komma längre inom tävlandet med Pål, och det är då en av anledningarna som gjort att jag valt att sälja honom eftersom jag är tävlingsryttare. Så när jag ridit klart var jag ändå lite missnöjd med det trots jag vet att det är något som jag inte kan ändra på. Har även fått bekräftan nu av att han är trött på tävlandet trots att han inte varit iväg på ca 9 månader, lusten bara försvann från honom och man såg/kände att han inte gjorde sig förtjust av det. Stilpoängen kom och jag tänkte, ja okej det var väl inte så jätte bra om man jämför med dem jag fått på Valle. Fast dommaren gav inte så höga poäng överlag och det stod bra kommentarer i protokollet. Så jag var nöjd ändå. Men kan ni förstå känslan när de säger i högtalaren att Pål och jag vann?! Det kunde inte blivit ett bättre avslut på banan än att åka hem med en seger.
 

RSS 2.0