Pc boots & Catago boots

Eftersom jag är så fruktansvärt trött och seg nu så blir det ett kort inlägg om några boots jag så småning om ska ha.

Professional's Choice boots
Dessa innovativa klockaformade bootsen är tillverkade med DuPont orginal ballistisk nylon, ett material som används vid tillverkningen av skottsäkra västar. Ballistiska Overreach Boots använder ballistiskt nylon som det yttersta skiktet samt att det binder ihop det längst ned. Dessa boots är extra hårda och tål det dagliga missbruket av ridning, oavsett disciplin. Säljs i par om två.

299:-
Dessa boots hittar ni här hos cheval ridsport.
Ballistic Overreach Boots från PC
Ballistic Overreach Boots från PC


Metallic boots Catago
Nya snygga boots i metallic färger. Säljs i par.

159:-
Även dessa finns här hos cheval ridsport.
Metallic boots från Catago

Text och bilder är lånat hos cheval ridsport!
- När jag beställde min kavaj där i från för några veckor sen beställde jag även catago bootsen i färgen silver. Tyvärr fanns de inte hemma då.

/ Moaa

Video från div 3 laget i dressyr!

I dag bjuder jag på videon från ponnyallsvenskan i dressyr div 3 den 25/4 då alvastraryttarna tog hem segern!
Jag rider först.
Hedda rider bakom mig.
Joulie rider näst sist.
Ebba rider sist.

Kolla o njut! (a)


Har fått mig ännu en flygtur! Och lastbils schauffören..

.. fick sig ett gott skratt?
Pjuu jag hittade min nyckel tillslut!
Måste spöka eftersom den låg på ett ställe som den inte låg på i morse?!

Klockan blev ganska mycket innan jag hann ta mig upp till stallet. Mamma fick mocka o fixa maten medans jag tog mig en barbacka tur i gropen bakom stallet. Pål kändes ganska bra och det skulle blivit en lugn tur men det blev ändrade planer när vi kom till backen där vi alltid galopperar i. För det första tycker Pål det är as kul när jag rider barbacka han blir alltid pigg och busig. Precis när jag fattat galopp började han hoppa och bocka. Allt gick så fort och jag bara flög! Synd att man inte hade fått det på bild för kan tänka mig att det såg väldigt kul ut, det kändes i alla fall väldigt kul faktiskt! Om man ska säga så här min kropp var rakt upp och ner och sen landade jag liksom på rygg, det gjorde inte alls ont heller. På samma gång som jag skrattade var jag lite smått sur på honom! Sen såg jag ju såklart att en lastbil precis körde förbi och glodde.. Hahaha!
Jag gick upp ovanför backen till muren(gammalt hinder) och hoppade upp igen. Gick ner igen och skulle ta backen igen då han började bocka och hålla på igen, var nära på att få mig en flygtur igen men lyckades sitta kvar ändå.
Red i den backen upp och ner flera gånger så han skulle tagga ner men nej. Fick ta i honom jätte mycket så han var väldigt fin i formen och flytade lätt. Innan backen började han hoppa och galopperade på stället, aja väldigt kul faktiskt! Riktigt skojj när min sega plutt och på bus humör!


Gammal bild på skruttisen!

KATASTROF!!

När jag precis skulle ge mig av till morse insåg jag att min nyckel var borta..
Letade runt lite snabbt efter den men nej, den fanns ingen stans! Därför har jag inte kommit in i mitt skåp heller. Jag ska ta mig ett ryck sen och LETA!!

Pål ska få sig en lugn runda i dag så taggar vi för lagträning i dressyr i morgon hemma hos Nina Fox Stark!
Nu ska jag få i mig lite käk så får ni uppdatering sen!

/ moa

Majs tävlingstermin/träningstermin (?)

Hästläsare är det någon som ska på samma tävling/tävlingar som mig? Hojta till då!

Maj:
Tävlingar
1/5 Hoppclearround hos Alvastraryttarna (hemma plan).
7/5 Lokal dressyr i Söderköping 
28/5 Lokal dressyr i Åtvidaberg (final i div 3)
29/5 Regional hoppning i Tranås

Träningar
4/5 Hoppträning för Mia Broddy (tar den med Wynja)
8/5 Träning med Östgötateamet hos Sofia Bengtsberg
13/5 Dressyrträning för Nina Fox Stark
18/5 Hoppträning för Mia Broddy


/moaaa

Resultat i höga lass!

Åtvidaberg Lagklass: När vi red vägrade en ponny ut sig och två gick nollor. Kände verkligen press på mig att det skulle gå bra! Pål gick runt utan stopp, dock tycker han ju att det är löjligt lågt och då blir han lite loj och lyfter inte på benen.. Så i stället petade han ett hinder. Laget VANN, men tyvärr hade de bedömt fel. Reglerna är ändrade så det blev lite rörigt. Felen skulle gå före stilbedömningen, och vi hade högst poäng av alla med dock 4 fel.. I stället hamnade vi på en 5 plats (nu) men vi har ju fått ha kvar rosetterna, plaketterna och lindorna vi vann. Men vi vann ju ändå stilbedömningen!
[Har fortfarande inga bilder..]

Tollstad Lagklass: Samma denna gång, en häst vägrade ut sig två gick nolla och Pål petade.. Blir ju lite smått sur på honom. Men poängen blev bra och vi kom på en TREDJE plats! Hade bättre poäng en de andra placerade (dock med två minus på avdraget på petet). Synd att han ska va så loj! Annars hade vi "på rikigt" vunnit första och kommit två här. Men är väldigt nöjd ändå!

Ld, Tarragona: Gick super, nollade!

Lc, Tarragona: Hon ville inte alls denna gång. Hon gick super på framridningen men när hon kom in på banan vägrade hon ut sig på första hindret. Hon tittade inte alls, hon var inte trött, hon hade nog bara bestämt sig för att inte hoppa.

Lc, Pål: Är sjukt nöjd! Han galopperade på bra och hoppade galant. Fick ett stopp på näst sista hindret vilket var helt mitt fel. Vet inte varför men slutade driva och trodde han skulle hoppa(som man inte får göra på honom, man måste hålla om hela tiden). Annars gick han så himla bra och känns bra att jag vet att det var jag som sabbade det och att han inte gjorde det för att vara dum.

Framhoppning, Tarragona 70cm

Framhoppning, Pål 90cm

Framhoppning, Pål 90cm

Pål, Lc

Pål, Lc

Tredje plats med laget

Priser (a)

Norrköping Lagklass: Detta var nytt för oss! Första gången vi var med i allsvenskan i dressyr. Det gick till på så sätt att vi red 4 st på led och red ett program. Vi var smått arga när vi kom ut eftersom vi tyckte det gick skit. Men i stället gick det super. Pål gick fint i form men var lite seg. Vi var ända laget som var över 60% som då ledde till en VINST! På "min egna bedömning" fick jag i hop 67,5p (%)

Priser (a)
Har inte några bilder här ifrån än.

Man kan väll kalla det för ett lyckat lov?!
/moaaa

Hemma o riktigt bloggsugen!

Uppdateringen har vart kass på sistonde.. Men man kan ju bara sträva efter att bli bättre!
Tog med Pål ut på en lugn skritt runda runt dammen tidigare i dag, o resten utav dagen har jag varit med Femie.

Resultaten från lovets tävlingar kommer snart!
Tänkte även få upp ett litet inlägg om vårens "ungefärliga" inplanerade tävlingar och träningar.Är ni sugna på att se en bild från när vi försökte knoppa Påls man i 2h i söndags?

Seriöst var det omöjligt! Snoddarna åkte av och knopparna blev avlånga. Längre fram är manen sjukt tjock så det gick inte ens att fläta den! :O
Slutade med att mamma fick klippa av manen så nu är det nästan som stubb.. -.-


SNABB-BLOGGNING+FAILBILDER

Förlåt för att jag inte uppdaterat på hela helgen! Har både tappat orken och haft tidsbrist..
Har hunnit med två tävlingar denna helg vilket båda har gått super! Resultat kommer i morgon och svarar på kommentarer då med.

Tänkte i stället bjuda på två riktiga FAIL bilder från Tarragonas första tävling som dessutom var lokal.. Hon ville INTE hoppa mot pubilken!
Ni kan inte ens tänka er hur mycket vi garvade åt dom här bilderna! Hon hoppade liksom från stilla stående rakt upp och snett. Ni ser ju hur koncentrerad jag ser ut ;)Lite resultat och bilder från Åtvidaberg 16/4

Som sagt har jag inte fått bilderna av Cajsa än, men jag kan inte hålla inne reultatet mer och har absolut inget bättre att blogga om. Har speciellt inga nya bilder och det blir lite tråkigt med bara textinlägg!
Men
Moa var jätte snäll och skickade över några bilder som Patricia (?) tagit :D Tack så mycket!

Resultat
Tarragona, LD: 0 fel, Hon känndes riktigt pigg och taggad. Hinderna är inga problem och nu är hon inte lika rädd för omgivningen heller. Det ända hon tittade på var "en bit nedanför banan" i skogen när det kom en häst.Kolla mina kinder (a)
Pål, LD: 0 fel, Jo vad ska man säga? Han känndes okej, skulle önska att han lyssnade på skänkeln bättre. När jag klämmer med vaderna händer ingenting så jag måste trycka med sporren och det är då man får reaktion. Sen hoppar han ju inte "bra" på LD, det är ju inte så högt så då blir han lite lat och ger inte allt. Annars var jag nöjd med honom!

Som ni ser, har jag lite svårt för att hålla om benen över hindret på Pål. Lite är det för att jag måste driva så mycket på honom (måste ju tryck med sporren som jag skrev där uppe och då blir det lite jobbigt..)

Frågan är den om jag ska vänta med Lagresultatet tills jag fått bilderna.
Jag tror jag gör det så ska jag tjata lite på henne så att jag får bilderna så snart som möjligt!

Ha det bra! Resten får komma när det kommer.

Bloggtävling


Jag är med och tävlar om det här schabraket hos Nicholai va med du också!

Detta ska jag spara till!

När vi var i Linköping och handlade i dag tog vi en sväng förbi Hööks och köpte b-vitaminer och ett vitt schabrak som jag ska ha i dressyrlaget.
Då hittade jag några fina grejer som jag ska spara i hop lite cash till.


Detta fanns på en "skyltdockehäst" eller vad man ska kalla det för, var riktigt snyggt i hop!
Som jag även tycker, allt behöver inte vara märke för att vara snyggt (även fast jag är speciellt kär i vissa märkes prylar).

/mooa


Stan & träff med Östgötateamet

I morgon blir det att gå upp skapligt, ska först upp till stallet och rida min älsklingsponny♥ 
Efter det ska jag till stan åka shoppa, ska bla köpa smink, skor och en jacka. Alltså ohästiga grejer. På vägen hem ska vi till Tollstad då jag ska på träff med Östgötateamet hoppning :D
Blir väll antagligen sent inlägg då.Ha det bra!

Lång sväng hos Hedda

Vilket härligt väder vi har haft i dag! Kännde mig verkligen för att komma ut på en långtur så Hedda och jag bestämde oss för att ta en långrunda i skogen. Eftersom det knappast finns några vägar att rida på runt stallet där Pål står på så packade jag med mig honom så åkte vi till Hedda för att ta en riktig långrunda i skogen.
Vi var nog ute i närmare 2h 30min. Både bra för oss och hästarna!

Ledsen att ännu behöva skjuta upp resultaten men har inte fått bilderna än, (fick några utav Moa Jonsson http://moajonsson.blogg.se KOLLA HENNES UNDERBARA BLOGG!) så tycker det är roligare om ni får allt på en gång.


Moa Jonsson och Netty Coop, super fina !

Hoppas det gick bra att jag lånade bilderna Moa! :*


Udda kategori, men ganska kul ändå?

Tänkte skriva här om när jag fick mig en liten flygtur i fredags.

Eftersom Pål skulle ut på tävling på lördagen tänke jag gör något med honom som var kul och lätt, då blev det så att Julia och jag red ut barbacka bakom stallet. Red i mysbyxor och Pål var "hal och glansig" eller hur man ska förklara det så det var inte så lätt att sitta kvar. Dessutom tyckte han det var skit kul så han drog hela tiden "bockade" och gjorde sitt egna bus som han oftast gör när han är på bushumör, då drar han ner huvudet och hoppar med frambenen. Satt på trekvart ett antal gånger men lyckades hålla mig kvar, en av dom gångerna var när han skenade i väg upp för en backe och precis innan den började står ett litet gren hinder som han i ena sekunden ville hoppa men lika snabbt ändrade han sig och gjorde en tvärnit..
När vi skulle gå ner för en backe för att sedan komma till backen med hindret så blev han "rädd" för något och stack åt helt fel håll som jag inte var på väg åt, det var då jag fick mig en flygtur. Hade inget att hålla mig i så jag satt på sidan av Pål (inte på ryggen och inte på magen, nån stans mellan där alltså) sen var hoppet slut av att jag skulle sitta kvar. Vet i fasen hur jag landade men slog i höften i nån sten eller något, Pål stannde i alla fall vid mig och undrade vad jag gjorde där på marken ;)

Hahah, uppdaterar i morgon. Pussssss godnatt!

Söndagsmys

Ligger nu i soffan med lite godis som börjar ta slut. The proposal började nyss så det blir väll att ligga kvar här ett tag. Har ont i hela kroppen är är skapligt förskyld och trött. Sådana helger "tar kål på en", ska nu vila upp mig inför veckans alla aktiviteter. 
Vad ska ni göra den är veckan?
Är det så att alla har lov eller bara vissa?! Har ingen koll på det men jag ska i alla fall njuta av denna sköna påsklovs vecka! Så här ser min kommande vecka ut på vissa ut av dagarna:
Tisdag: In till stan och shoppa, träff med östgötateamet
Onsdag: Hoppträning
Fredag: Tävling i Tollstad, hoppning indiviuellt + lag(?)
Måndag: Tävling i Norrköping dressyrlag div 3
Självklart ska jag rida massor och träffa kompisar
.

Måste nog skjuta upp resultaten tills i morgon eftersom jag nte fått några bilder än..


DUKTIG HÄST

Resultaten rån gåragens tävling i Åtvidaberg kommer senare när jag fått bilderna av Cajsa, samt resultat + video från dagens cr hoppning.

Kollade lite på youtube och shit vad pål hoppade på detta hinder ;)
Hindret ligger ungefär på 110 cm.

/moa

Outfits 16/4 Åtvidaberg

Till Ld:

+

(vita byxor, bruna skydd, svart väst, spö sporrar)

( bilden på schabraket är redigerat av sara carlsson, kolla in hennes super bra blogg http://carlssonpataket.blogg.se )

Till laghoppningen:

+
svarta handskar, vita ridbyxor, svart väst, pannbandet ovanför, spö och sporrar.

Jin StirrupTycker dessa stigbyglar och sporrar är riktigt fräna!
Skulle lätt kunna tänka mig alla exemplar, men min ekonomi räcker inte till det just nu. Har köpt en hel del och det finns mer som ska köpas innan dessa stigbyglar.
-Vad tycker ni om dom?
-Vilka/vilken är era favorit färger?

Själv ligger nog dom turkosa och limegröna högst upp i "favolistan".

Bloggar mer "ordentligt" i morgon

Har legat i min säng ett bra tag nu och försökt pyssla i hop outfitsen till helgens tävlingar, vilket inte går så bra.. Dom får nog komma upp i morgon eller på fredag.
Borde i alla fall läsa igenom lite på so:n eftersom vi har prov i morgon samt franskaglosor, matte test och no test.

Pål fick skritta ut en sväng i dag på traktorvägen och i morgon väntas dressyrträning i Väderstad hemma hos Nina Fox Stark.

Som sagt för ni bättre inlägg  morgon för nu börjar klockan att ticka i väg.
Ha det bra, pussssssssss!

Bloggtävling


Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar från SKRH.blogg.se
http://skrh.blogg.se/2011/april/tretorn-advance-tavling.html

avslutas 20 april

Ridschema v.15/v.16

Så här har/kommer mitt ridschema på ett ungefär se ut dom kommande två veckorna med Pål:
v.15
Måndag: Hoppträning för Nina Cervin
Tisdag: Vila
Onsdag: Lugn ridning på traktorvägen
Torsdag: Dressyrträning för Nina Fox Stark
Fredag: Utritt, jobba honom lite inför Åtvid.
Lördag: Lokal Hoppning i Åtvidaberg, LD+LD med laget i div 3
Söndag: Vila (?)

v.16
Måndag: Utritt, (omberg eller någon annan stans?)
Tisdag: Vila/utritt (?)
Onsdag: Vet inte kanske dressyr, tar min hoppträning med Wynja ist.
Torsdag: Utritt (?)
Fredag: Lokal Hoppning i Tollstad, LC+LD med laget div 3(?)
Lördag: Vila (?)
Söndag: Utritt/dressyr (?)
"Måndag": Var tvungen att lägga ut den, Lokal Dressyr div 3 med laget i Norrköping

Vet inte om det blir exakt så men något liknande i alla fall ;)
Uppdaterar i morgon, Ha det bra!

Flum bild från i höstas :)

Min kavaj har kommit!

Nu har min Lamicell firenze kavaj kommit.
Jag tycker den är riktigt snygg!


Finns hos http://chevalridsport.se


Hemma från hoppträning hos Nina Cervin

Måste bara säga mumms på vädret! Helt underbart. Red faktiskt i T-shirt på träningen som var inne i ridhuset ;)
Och man blev inte lite varm..
Jag är väldigt nöjd över träningen i dag (första gången jag tränar för Nina med Pål). Visserligen var Pål skapligt trött från gårdagens 3 timmars ritt på Omberg, men jag tycker han jobbade på ganska bra ändå.
I morgon ska han vila upp sig lite :)

skriver nog inte så mycket mer i dag , uppdaterar i morgon.

Hedda & Hagens Eileen, Jag & Wynja Belle från hoppträningen, onsdag v. 14

Ha det bra!

Överraskningen !

- För det första vill jag be om ursäkt för min riktigt DÅLIGA uppdatering. Tiden rinner bara i väg och i bland är jag ju lite lat med.. Hahah, ska försöka bättra mig under veckan! -

Överraskningen:
Någon som vill veta vad det är? I alla fall var det den 2 april som jag var på mönstring till Östgötateamet hoppning. Och i går fick jag ett riktigt roligt mejl där det stod: Du och din ponny har blivit antagna till Östgötateamet i hoppning! Snacka om att jag blev glad, man ska ju inte tala om hur nervös man var när man skulle rida på mönstringen.. Första träffen blir i alla fall den 19 april :)

Tänkte bla bjuda på en bildbomb i morgon efter ridningen på omberg/kalaset håll utskick o ha det bra!

Jag älskar min underbara pojke ♥

Förlåt!

Jag ber verkligen om ursäkt för min hyperdåliga uppdatering.. Ska försöka bättra mig i veckan!

Denna vecka(v.13) har varit ganska lugn, inga tävlingar eller träningar, den kommnde veckan(v.14) ser det iaf ut som att det blir mer på träningsfronten.
Måndag: Hoppträning för Nina Cervin (?)
Onsdag: Hoppträning för Mia Broddy, "vikare" denna vecka så blir för Monica Bocsar(stava)
Torsdag: Dressyrträning för Nina Fox Stark (?)

Nu i Lördags, (i går) va jag i väg med pål och hoppade i Tollstad. Detta var ingen träning eller tävling. Någon som kan tro sig veta vad det var? Detta kommer jag hålla hemligt tills i veckan, alltså en överraskning?

Fotade hästarna i stallet i dag men dom bilderna får komma upp i morgon, hinner int skriva mycket mer nu eftersom jag ska öva på mina prov nu, ha det bra!
RSS 2.0