Bäst att sova

Nu är det bäst för mig att sova innan klockan ringer, måste upp och duscha i morgon innan jag drar till skolan, suck. När jag väl tagit helg efter timmarna i plugget beger jag mig till stallet för att hoppa Pål (första gången på vääääldigt länge), och rida Mona, som är en b-ponny på ridskolan. Hon måste nämligen ridas till lite då och då nu eftersom hon ska säljas.
Men nu ska jag inte babbla mer utan får blogga mer i morgon. Godnatt!


Lugn runda

Har varit en ganska seg dag i dag faktiskt, men ändå väldigt behövande känner jag då de varit mycket nu på senaste dagar. Har väl inprincip "bara" ridit ut en ganska lugn runda på Pål. Mamma tog med en av ridskolans shettisar (Prince), så han fick gå med vilket Pållebus tyckte var minst lika kul som den lilla.

-Bild på mig och Julle innan vi red ut hemma efter tävlingen i Heda. (I morgon kommer resultatet upp som är ganska så försenat).


Härlig träning

Träningen med Valle gick så himla bra i dag! Till en början kände jag mig lite små seg innan jag liksom "kom i gång", när vi började hoppa banan blev det riktigt bra. Banan var en maxad LA med ett par klurigare, tekniska vägar. Vi fick fina runda språng och jag tog vara på hindrena om man kan säga så, jag red noga med små hjälperna. För att det ska kännas enkelt på söndag maxade vi upp en av linjerna ordentligt, höjden var ca 110-115cm, och fick nog till några av de finaste och "okomplicerade" sprången vi fått. Nu känns det riktigt bra inför finalen!


Vet vad som väntar mig

Denna goding ligger i vårt skafferi och väntar på att långsamt ätas upp av mig, hehe! Längtar som bara attans att få hugga tänderna i den. Och nej nej här har jag inget chokladsug...


Gott på hemkunskapen


Sova

Nu ska jag vila ögonen för ett tag innan man måste bege sig till skolan. Tänkte att jag troligtvis ska försöka uppdatera om andra div 1 omgången som gick i Heda i lördags, med lovande resultat. Mer får jag skriva om det i morgon för nu är jag trött!

- Bild från Boxholm den 17/5 med Tarragona.


Taggad till tusen

Final på söndag som går i LA, laget ligger i delad serieledning med så nu kör vi tjejer!


Skolavslutningen närmar sig

Tiden går riktigt fort nu, inga mer prov och knappt några läxor vilket är så himla skönt! Blir väll en och annan ledig dag framöver och andra roliga aktiviteter.

- Skolavslutningsoutfiten


Bus i backarna med bästis


Bildbomb på den större delen av de inköpta prylarna

Detta är vad jag fick med mig hem till mig själv, tack bästa mamma för fina grejer! Inköpen:
Kavaj - Gina Tricot
Klänning - Bikbok
Halsband och armband - Gina Tricot
Tub top - Bikbok
Plånbok - Monki
Linne med text - Monki
Linne - Lindex
Tröja - Lindex
Klackskor - Din sko


På väg till stan

Nu blir det shopping, sommar och skolavslutningskläder står främst på inköpslistan. Köpte mig även en sån här goding efter jag varit duktig och sprungit cooper! ;)


Nu taggar vi

Dålig uppdatering, jag vet. Julle ligger i alla fall här bredvid mig och vi har haft en sjukt kul dag med våra andra fina vänner med sol, bad och röj denna underbart varma dag eftersom vi slutade extra tidigt i skolan! Har även ridit Valle, hjälpt Vilma med Wynja då jag även satt upp lite på henne med. Fixade i ordning allt tills i morgon också, så nu är jag redo inför morgondagens tävling i Heda som är omgång 2 i div 1. Ska försöka uppdatera mer i morgon och svara på kommentarer :)


Exklusive Horse Wear

Jag måste ge en hiss till dessa schabrak osv från exklusive. Kvalitén är bra, passformen och de är lätta att tvätta av. Själv har jag ju ett blått och ett vitt som då är klubbschabrak. Skulle lätt kunna tänka mig ett i cerise eftersom den färgen är riktigt fräck, enligt mig. Dock kanske varken Valle eller Pål "vill" klä sig i den färgen ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2077346/images/2012/pic_203732454.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2077346/images/2012/pic_203732454.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2077346/images/2012/pic_203732492.jpg" class="image">


Dagens ritt på skrutt

Red en sväng runt dammen i dag, Pål tycker det är riktigt kul att springa där. Det blev en sen tur i dag, så i morgon tänkte jag rida igenom honom i paddocken. Hur som helst är det dags för mig att plugga på engelskan nu som vi har prov på nu på onsdag. Detta är såklart mindre kul!


Blev grillat idag igen!


Helgens slut

Ännu en långhelg har gått mot sitt slut. Men det känns ju helt underbart att sommarlovet snart är här, endast några veckor kvar! Hade nog tänkt mig att vila ögonen nu för ett tag då även denna dag har gått i ett. Så lite sömn tackar jag inte nej till. Funderar starkt på att antingen starta upp datorn eller skriva några/något ordentligt inlägg här i från (iPhonen), i morgon då jag känner att dessa inlägg börjar bli lite långtråkiga.. Planen blir från och med i morgon att göra bloggen mer intressant! ;)


Div 1 lagträff

Var som sagt på lagträffen tidigare ikväll med väldans fint folk, grillande, snack och "tävlingsvideos tittande". Vilket alltid är lika trevligt. Är rejält taggad inför andra omgången som går nu på lördag i Heda, nu kör vi tjejer! :D


Härligt väder och full aktivitet

Nu ska jag ut och rida Valle lite lätt en stund på fältet innan vi åker vidare till Malva där vi ska ha lagträff och grilla. Tänkte på samma gång tipsa om systrarna Dambergs blogg -http://jdambergs.blogg.se">http://jdambergs.blogg.se">http://jdambergs.blogg.se%3C/a%3E">http://jdambergs.blogg.se :D


Hederspriser från dressyr KM

I går när jag red CB med Malin (vilket gick jätte bra), så fick jag mina priser från KM. Eftersom jag var och tävlade Valle i Boxholm så kunde jag inte åka på Nyckelbydagen och ta emot dom själv.
- En guldmedalj och ett schabrak.


Efterlängtat

Hoppas verkligen på att det härliga sommarvädret är på gång nu?! ;)


Club Nordic

I går var som sagt jag, Hedda och Elsa på Club Nordic i Linköping. Träffade en hel del där som man kände så det var ju lite extra kul. Hur som helst blev det en riktigt lyckad kväll med fullt ös!


Galopptur med Pål

Har varit ute och galopperat en sväng med Pål vilket han verkligen tyckte om! Nu ska jag åka till Väderstad så ska Malin hjälpa mig nu när jag ska rida CB (blir första gången i dag). Sedan ska jag hem och duscha osv innan jag drar till Linköping med Hedda och Elsa :)


Fullt upp

Har haft en hel del att göra de senaste dagarna, så bloggandet har legat nere. Tänkte ta mig i kragen och försöka blogga mer senare i kväll eller i morgon :)


Vilken outfit?

Ursäkta min dåliga uppdatering men tiden har inte funnits, tänkte svara på kommentarer i morgon med (eller ja mycket senare i dag).

Hur som helst ska jag ju tävla i Boxholm på torsdag och har lite svårt att bestämma vilken outfit jag ska ha till Valle. Till det gröna har jag tänkt ha en brun tröja och sedan mitt bruna set, samt vita eller bruna skydd till mannen. Och till det grå har jag tänkt mitt bruna set, ljusblå kingsland tröja samt vita skydd till Valle. Är sugen på båda men är ändå inne på det gröna då jag aldrig använt det på honom. Ni måste hjälpa mig! Vilket ska jag välja?

Grönt VS Grått?


Terrängfoton

Nu bjuder jag på några foton som Cajsa tog på mig och Wynja när vi red för Nina Lilja vid terrängkorts tagningen.


Gott till BB tittande!


Läskigt!

Blev inget av att rida Pål i dag då han var alldeles för blöt, men i ställer busade vi lite i ridhuset. Men hur som helst måste jag berätta om något som faktiskt är skrämmande... När jag stod och mockade till Pål tittade jag ut genom fönstret då jag knappt såg något utanför, (lyssnade på musik i hörlurarna så märkte inte av regnovädret). Då var min första tanke att gå ut och hämta Pål så han kunde stå inne i stället. För er som inte vet så står Pål i en liten avdelning med bara två boxar, så det är en kort gång in dit från "stora" stallgången där resten av hästarna står. Hur som helst när jag kommer ut i stallgången känner jag att det luktar bränt inne i hela stallet. Först fattade jag inte vart det kom i från förens jag att ena stallkatten satt och tittade upp i taket. Det var då jag såg hur det rykte om en utav lamporna. Jag ringde mamma som var på jobbet så hon kunde ju inte komma just då. Men när mamma kort där inpå slutat fick hon komma, samt en man från electro per. Tydligen var väll lampan sönderbränd (eller något i den stilen, kommer inte i håg vad mamma sa riktigt). Så det var ju bara en sån fruktansvärd tur att jag upptäckte det annars kunde hela stallet börjat brinna!


Ponnyallsvenskan Div 1 omgång 1

Har haft så himla mycket i skolan den här veckan så bloggandet har legat lågt som ni antagligen redan märkt.

I lördags var vi ju som sagt på första omgången i div 1 som Tollstad arrangerade. Valle och jag hoppade bara lagklassen som går i bed A:1a genom alla omgångar. Vi var nolla på hinder och fick slita ordentligt med mitt ridande, då hans hormoner är lite på "kanten" nu när stona är brunstiga. Man kan säga lite enkelt att han bara vill visa upp sig lite emellanåt. Men vi åkte tyvärr på ett tidsfel i grunden. Malva, Jennifer och Jossan nollade och red jätte bra allihop, så Nyckelryttarna började ladda om inför omhoppningen!

Ryttare för ryttare red och alla i vårt lag nollade omhoppningen. Tyvärr var vi bara ca 1 sekund i från vinsten med vi gjorde ett kalas jobb och plockade med oss en 2:a placering hem!
Super kul, så nu laddar vi i gång inför nästa omgång som går den 26/5 i Heda.


Just nu

Tar en sväng i backarna med min för tillfället indianhäst ;)


Min fina skrutt som är på igångsättning

Har börjat skritta Pål nu och det känns så fruktansvärt bra! I dag var han på lite bushumör med så han drog i väg i galopp med mig, och den härliga känslan man får när det var så länge sen sist. I morgon tänkte jag lägga upp om helgens lyckade tävlingsresultat!

- Så här ser det ut när Pål får andas genom masken. Det är ungefär samma som astmamedicin, han får andas in 15st "pump" två gånger om dagen. Och detta vidgar alltså luftrören ytligare så att slemmet enklare ska komma upp.


På väg till Tollstad

Nu är vi på väg till Tollstad för första omgången i div 1 ponnyallsvenskan! Laget består av mig, Jennifer (http://jenniferdamberg.blogg.se">http://jenniferdamberg.blogg.se">http://jenniferdamberg.blogg.se%3C/a%3E">http://jenniferdamberg.blogg.se), Jossan och Malva. Detta blir bra!


Mys med Julia!


Motala och fixa håret

I morgon efter skolan kommer mamma och hämtar mig då vi ska direkt in till Motala. Tänkte gå in på gallerian och förhoppningsvis få med mig något hem innan det blir dags för mig att klippa/färga håret hos Carro. På hemvägen åker vi genom Vadstena till Väderstad så att jag kan rida Valle och känna igenom honom till Div 1 som då går på lördag. Blir en fullspäckad dag så jag får blogga när jag har tid och mitt internet fungerar (det lägger av på min iPhone i bland). På tal om annat måste jag bara tillägga att det är livet nu när man bara blir brunare och brunare på kroppen!


Inte mycket till uppdatering

Har inte haft tid att blogga i dag, en kort sammanfattning av dagen är att jag först gick till skolan. Sen cyklade jag till stallet och checkade av de sysslorna för dagen, samt stannade jag där och satt i solen undertiden jag pratade med Julia och Emma. Senare åkte jag och solade med Femie innan läxorna försökte göras. Men nu ska jag sova så jag orkar upp och duscha i morgon bitti. Får helt enkelt uppdatera bättre i morgon.


Min ponny är trött

Sitter och myser med min skrutt nu i det fina vädret, är det inte helt underbart när man kan gå i shorts?!


Resultat från dressyr KM 30/4

Om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag hade förväntat mig av tävlingen. Planen var väl egentligen mest att bara ställa upp och vara med (de lägger även ihop resultaten från dressyren och hoppningen så koras en stormästare). Tanken var nog med att han skulle hålla formen och inte bråka med mig utan att vi skulle jobba tillsammans.

Var jätte nöjd med honom på framridningen, han gick fint och hade ett bra tryck. När vi kom in på själva banan som var inne i ridhuset kändes han lite mer trött. Jag fick jobba mycket för att få honom framåt, men annars tycker jag att programmet gick helt okej så jag var väldigt nöjd trots lite små missar. Vi fick 63,79% och programmet var LB:1, dock var det lite synd att han bröt av i galoppen innan jag skulle rida sista den sista snett igenom, så det drog av en del på poängen. Men annars så. Till min förvåning räckte faktiskt min och Valles ritt ända till seger, så här med är vi nu klubbmästare i dressyr 2012!!
Vi får vårat hederspris på Nyckelby dagen om ett par veckor.


Valborgs bloggning

Hann inte med att blogga i går då dagen gick i ett. Kvällen spenderades i alla fall med fina tjejer och annat roligt folk. Åkte först hem till Alma där vi lagade mat och åt, efter det cyklade vi ner till Hästholmen där vi var hela kvällen sen, eftersom vi cyklade dit var det bara samma visa hem igen. Tack för en lyckad kväll!
(Lånade den fina bilden på oss alla av dig Alma -http://almawigh.blogg.se, hoppas det var okej).


KM hoppning nästa!

Åker och hämtar Valle, sen rullar vi mot Nyckelby.


RSS 2.0