Favoritfilmen på

En snöig dag som denna tillbringas framför tvn med min favorit film "The horse whisperer" på. Bloggar mer från datorn sen för nu ska jag titta vidare! ;)


Ännu mer framgång

Tyvärr har jag inte haft tid att blogga ordentligt de senaste dagarna och inte heller svara på kommentarer men tänkte försöka göra det i morgon och även dra vinnaren av dagens blogg.
I dag gick Valle jätte fint och började även träna mer LA nu och det går framåt, tränar mycket tekniskt nu också som faktiskt är ganska nytt för mig. Nämligen så var det ända jag var tvungen att tänka på när jag hoppade/hoppar Pål är att driva, få fram honom i ett tryck mot hindren. Det känns i alla fall bra nu och är super nöjd och i slutänden faller ju säkerligen alla bitar på plats. Mamma filmade även lite men det lägger jag upp när jag har tid vid datorn.


Rider ut en sväng i mörkret!


Tipsar ännu!

För er som inte redan använder er av Adsettings så är det mitt tips till er läsare. Lovar att det fungerar!
Det ända du behöver göra är att ansöka ett samarbete med de olika annonsörerna och publicera deras annonser på din blogg. Smidigt och enkelt.
Klicka på bilden eler HÄR för att bli medlem!

Dagens blogg

Kör i gång en dagens blogg igen, avslutas i morgon kväll eller på onsdag!

Världens snällaste ponny

Hann inte svara på kommentarerna innan då jag haft mycket att göra i dag (haft det hela helgen). Så jag tänkte bara göra ett snabbt inlägg från mobilen nu så får det räcka för dagen.
Efter stallet var fixat i morse åkte jag och red hingsten, Pål fick gå ridhuset och Gibbe fick även åka hem i dag. Måste bara säga att jag har världens snällaste ponny! Efter jag jobbat igenom honom tog jag av all utrustning och tänkte om han ville rulla sig eftersom vi har nytt underlag i ridhuset, dock ville han inte det. Jag kände då för att mysa lite med honom så jag hoppade upp på täcket utan grimma osv och han gick runt där så snällt. Älskar min underbara Pål <3


Vinnaren av dagens blogg

Klicka HÄR för att komma till dagens blogg, om det inte blev du så finns det en chans snart igen.

Dagens blogg

Tänkte köra i gång med dagens blogg igen (haft det nån gång för länge sedan), den avslutas i kväll och tävlingen återkommer var och varannan dag.


Efterlängtad helg + stalljour

Denna skolvecka gick verkligen fort den med, så nu sitter man här igen. Denna helg har även mamma och jag stalljour vilket innebär att vi tar ut/in hästar samt mockar fixar mat till de flesta i stallet osv.
Pål fick gå ut en på en lugn galoppsväng i dag och senare tänkte jag rida ett pass på nya underaget i ridhuset med Gibson, i väntan på det tänkte jag ta tag i bloggandet.

Svarar på kommentarer

Ida:
Läste detta på PS och gick sedan hit för att läsa mera. Men din annons finns inte kvar. Har du tagit bort den? Riktigt dålig stil att göra som den personen har gjort. Vad tjänar den på det. Jag skulle ta mailadressen och skriva in den på fb och se om den matchar någon person.
Fin blogg för övrigt :

Kul att du tog dig hit. Jag har inte tagit bort den, har fått ett mejl utav hästnet då de skrev att de hade tagit bort den pga någon anledning men jag har nu bett dom att ta bort den omgjorda så jag kan lägga in min egna igen. Jo tycker faktiskt det var ganska lågt. Har funderat lite på det med men tyvärr så kan man inte se mailadressen öppet, så därför vet jag inte namnet på den.
Tack desamma :) (Gick tyvärr inte att kommentera din blogg -http://zirgs.blogspot.com)

Anonym:
Hej!
Gu va tråkigt att någon gör om ens annons bara sådär...
Men ja ville bara säga att din ponny och min ponny Dimmans Dizasther har samma pappa, lite kul faktiskt:D
Och jätte fin blogg föresten!:D

Hej!
Jo det är väldigt tråkigt, förstår inte riktigt vilken glädje man får ut av det...
Åh vad kul att du hör av dig om det, sånt tycker jag är kul att få veta !:D
Tack så mycket vad glad jag blir och lycka till med din ponny! :D

Wilma:
Så himla illa, man gör inte så! Så himla fake!!!!!
Finns idioter till allt!
Ha det bra!
Btw, älskar din blogg..


Nej exakt och hur man ens kan komma på tanken! Väldigt väldigt fake!!!!
Tyvärr så gör det ju faktiskt det!
Tack, ha det så bra själv!
Åh tack så hjärtligt vad jag blir glad :)


Tävlings möte hos Nyckelryttarna

Förlåt att jag inte bloggade i går men hade verkligen inte tid och lust till det. Nu ska jag hem och äta sen ska jag på tävlings möte hos min "nya" klubb. Efter det ska jag rida Pål och Gibbe så jag försöker väll blogga mer/svara på kommentarer i kväll när jag har tid att sätta mig vid datorn förhoppningsvis.


Är rent ut sagt typ ARG!

Fick ett samtal nu under kvällen angående MIN annons på Pål, en mamma som verkade intresserad av honom. Rent slumpmässigt kände jag för att ta mig en titt på självaste annonsen. Jag bläddrar och det tycker upp en NY annons på honom som var utlagd den 31/12-11 och min var utlagd nån gång i oktober skulle jag tro. Självklart går jag in och tittar på annonsen eftersom jag inte "kände igen" den. Antagligen har alla dessa bilder och videon hämtats från MIN blogg och innehållet i annonsen liknar till viss del det som JAG skrev i MIN annons bara att det vid vissa delar var "omgjorda", något i den stämde INTE ens! Skulle ju vara lite kul att få vet VEM som skrivit om den, har mejlat (tänkte främst titta om mejlet kom till mig, i fall de hade tagit min mejladress). Men inget mejl utav mig själv har jag fått så blir ju lite spännande om jag får något mejl tillbaka utav NÅGON annan.
Min annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=545750
Omgjord annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=566926

Första skoldagen avklarad

Har överlevt första skoldagen, som säkert många andra också tycker så var det väldigt jobbigt att gå upp så tidigt i dag! Men man kommer nog in i rutinerna snart efter några dagar igen.
I dag är det väldigt kallt så kände mig inte så värst sugen på att rida ut så Pål får en vilodag i dag, vet inte om mamma skulle lösgaloppera Gibbe sen men får väl se.
- Bilder på fölen från helgen.


Utritt x2

Red ut båda hästarna i dag, som var riktigt kallt. Hade på mig dubbla vantar när jag skulle galoppera på åkern med Pål men ändå fryser man ju nästan ihjäl. Det är ju också väldigt halt ute nu och eftersom Pål inte är broddad än så nästan glider han ju fram. Hade nästan hjärtat i halsgropen en gång i galoppen när jag kände hur hans ben helt plötsligt vek sig bort från kroppen, som tur var lyckades han balansera upp det väldigt bra sen tycker jag så det blev ingen olycka där inte.


Klar ridit för dagen

Har ridit båda hästarna nu eftersom vi är hästvakt åt Gibson med, är super nöjd med Pål måste jag säga. Jobbade mest på att rida honom i form med benen i stället för att "dra" så mycket med armarna, vilket resultrerade med en mjuk och fin ponny.
-Svarar på kommentarerna efter jag ätit.


Shoppandet för dagen

Åkte först till Sharpman och köpte en present till mamma, hittade även där ett snyggt brunt Hv Polo schabrak på rean som jag bara var tvungen att köpa! Stannade till vid Mantorp och tittade på Moa och Tigriz (http://moajonsson.blogg.se) när de hoppade en av sina rundor. Sjukt fina är de! Väl inne i stan köpte jag ett linne, ett par byxor, en kofta och ett par örhängen. Nu ska jag käka och sen rida med Julia.


Valle 5/1

I fredags red jag som sagt hingsten. Han går så himla fint nu och det går bara framåt! Skönt när man hittar mer och mer "knappar" på honom och att han får lite mer respekt. Tränar redigt nu till div 1 med Nyckelby! :D
image description
image description

Länkbyte

Tryck HÄR för att komma till Mirjamis super fina blogg!

Ingen tid att blogga...

Har tyvärr inte haft tid till bloggen i dag, hela förmiddagen var jag på tävling (som jag midre bra). Har även kollat på DM i hallen med Alma också. Ska snart upp till Pål så blir lite mer "riktig" bloggning då.

Stövlar säljes!

Tänkte sälja mina ena par läderstövlar då de är för korta i skaftet.
Storlek: 38
Nypris: Ca 2000.-
Mitt pris: 700.-


Här ska putsas stövlar

Nu tänkte jag rengöra mina stövlar, som jag inte gjort på länge så det lär ju ta ett tag. Jag ska även packa sov grejer och tävlings utrustning, städa mitt rum, käka osv innan Fia och Ebba hämtar upp mig vid ca nio. Följer med hem till dom och sover där då vi ska upp tidigt på tävling i morgon.


Lösgörning och kondition

Är i stallet och har precis ridit ett pass på Pål, väldigt behövande faktiskt och han gick väldigt fint tycker jag. Han har ju inte fått jobba i form på ett x-antal veckor. Ska nog hjälpa klart mamma inne i stallet nu med eftersom vi har stalljour i dag, senare åker jag och rider Valle en sväng också så bloggar mer efter det!


Klar klar klar! :D



Är nu klar med Moas nya design! :D Både Moa och jag blev väldigt nöjda vilket är BRAO! :D
Om du inte ser den nya designen skall du trycka på F5
Puss o KRAM
/Cornelia - www.kindofscofield.blogg.se

Fälttävlan

För er som är fälttävlans intresserade så tycker jag att ni ska läsa Catharinas riktigt bra och läsvärda inlägg om det.

Fölen genom tiden, del 1

Nu tänkte jag visa er lite bilder under Carinio och Candy Floss uppväxt under deras (snart) 1 åriga liv. Jag har fotat dom många utav de gånger jag träffat dom därför att det är kul när man ser förändringar/utvecklingen hos dom. Nu i del 1 visar jag bara om Flossan och i del 2 kommer det om Calle.
Candy Floss








(Har tyvärr inte sista bilden på datorn än).

Vill du också tjäna pengar på din blogg?

Såg på denna tjejs blogg att man kunde tjäna pengar på sin blogg genom en hemsida.
Detta är gratis och för att komma till hemsidan, tryck på bannern.

Bara för att min Pålle klär sig i det mesta!

Min lilla ponnybus klär sig så bra i allt måste jag få säga.
Om åtta dagar har han varit min i exakt 3½ år! <3

Dagens blogg hos min fina vän Alma

Anmäl er ni också, HÄR!

Bjuder till med äldre video med Valle för omväxlings skull.

Andra gången jag hoppade/red Valle, mamma började filma överdrivet tidigt så spola fram till ca 34sek.
(Fortfarande krångel med storleken på videon men ni får väll nöja er med det).
I dag gick Valle så j*vla fint rent utsagt han bygger mer och mer muskler och blir bara finare och finare i formen. Han dummade sig även bara en gång i dag när han blev trött, så är super nöjd med honom i dag! :D

Inomhus terrängen

Träningen i måndags gick riktigt bra, glad ponny som inte stannade på ett ända hinder!
Kunde dock önskat att han skulle varit mjukare och haft mer flås, men åtsido hade han ju bara gått ute på åkern en vecka innan det efter hans tre veckors variga vila så vad skulle man förväntat sig?
Tack Julia för bilderna! :D

Brun ridväst

Detta vill jag införskaffa mig nu innan div 1. Ska kika efter en sådan på Göteborg Horse Show, hoppas bara att ekonomin räcker till!

Dagens blogg hos bästa Julle + spöke i stallet..?

Tänkte först berätta att i går fick både jag och Julle uppleva en ganska skrämmande händelse i stallet. Tryck HÄR för att läsa om det.
Är också med och tävlar om "Dagens blogg" hos Julia. Tycker verkligen att ni ska läsa den bruds blogg :D

Tarragonas "6 års mätning"

I dag har Tarrabus varit på 6 års mätning. Tyvärr höll inte måttet för kategori B, så nu är hon en liten C ponny på 134cm. Så ja på lördag blir det första tävlingen inom ett annat mått på henne eller hur man ska säga ;)

Utvärdering 2011

Här kommer en ganska kort utvärdering av mitt före detta år:
Årets första tävling som jag var på i Heda i februari fick käpp rätt åt h*lvete. Hoppade en LC med Pål som resultrerade med våran första utvägran... Jag var riktigt arg och besviken på att årets tävlingssäsong skulle börja så dåligt när det hade slutat så bra innan.
I februari var vi ju även på Göteborgs Horse show, fredag-lördag + övernatting i storstaden. Lika kul som vanligt var det! Om jag ska vara helt ärlig kommer jag faktiskt inte riktigt i håg vad jag införskaffade mig där förutom mina älskade tretorn och mitt silvriga strass pannband.
Min andra tävling för detta året blev uppe i Askersund, Viby rid och körsällskap hade ett "sammarbete" med Askersund ridklubb och annordnade en tävling ihop. Där starade jag årets tävlingssäsong med Tarra, vi satte två fina nollor i LD-10 och LD. Där emot gick det inte lika ljuvligt med Pål. Startade bara en LC här med som slutade med ett stopp på första hindret och ett pet på fjärde.
Vi fortsatte vidare på tävlingsfonten och vi åkte vidare för den första div 3 omgången i Åtvidaberg. Jag började med att hoppa en vanlig LD med Tarragona som vi även där nollade. Pål fick också starta en LD som uppvärmnings klass som vi nu för en gångs skull nollade. Själva omgången hade vi ett pet i fast som det var då vann vårat lag deltävlingen tills de insåg att de hade dömt fel med nya systemet. Eftersom vi de en fyra felare kunde vi inte vinna en dock hade vi ändå högsta stilpoängen.
Vi gav hos vidare tätt där in på till Tollstad för andra omgången i div 3. Tog även med Tarra dit för att starta en LD samt debutera LC. Hon hoppade fint i första klassen och den nollade vi, där emot ville hon inte alls i den andra så vi nitade ut oss i andra klassen. Förklassen som blev en LC med Pål var jag faktsikt väldigt nöjd med trots det stoppet vi fick på näst sista hindret. Han gick på fint och hoppade bra, det var bara synd att jag slutade driva i sista sekunden och han då tog chansen att stanna. Samma med laget denna gång, vi fick ett pet (som till mesta dels beror på att han tycker att 80cm är så lågt och då är det onödigt att lyfta tillräckligt på benen). Stilpoängen och antalet fel räckte till en tredje placering.
Vi deltog även i div 3 dressyr, Pål och jag fick högsta poäng och laget vann! (andra omgången gick det sådär, den tredje var vi ett utanför placering samt ett utanför i hela tror jag).
Starade även min första regionala hoppning i Tranås under våren en LC+5 med i en 4 felare.
Förklassen (LC) i Norrköping var den bästa rundan jag någonsin ridit med Pål. Tog inga riktiga omhoppningsvängar du jag bara siktade mot att gå nolla, tiden räckte till en sjätte plats. Finalen i div 3 hade vi ännu en gång ett nedslag och kom ju inte så bra till i resultatlistan men är riktigt nöjd!
Hoppade en LC i Boxholm där vi var en tiondels sekund i från vinst och debuterade även LB med två stopp.
Sommaren började även med läger hos Nina Fox Stark. Samt efter det var vi där och jobbade en hel del inför festen/invigningen av ridhuset.
Åkte på en sista tävling innan vilan med både Pål och Tarra. Fin nolla i LC med bäbis och ett stopp på första i omhoppningen med Pål. Vägrade ut oss i LB med och det var då Pål blev trött på tävlandet.
Festen/invingen och våran fina hoppuppvisning.
Mycket bad under sommaren!
Grankärr LC- 0fel, LB debut + första kval till falkenberg- 4fel. Petade B hindret i kombinationen.
Gränna, Tarra- LC 0fel, LB ute i andra kvalet.
Andra placering med Wynja i LB.
Det blev ännu ett läger hos Nina med.
Många träningar med Östgötateamet samt ett läger under några dagar utav sommarlovet.
Nykyrka, Tarra- LC 0fel, LB 0fel och och bara en nolla kvar till Falkenberg.
Pål- LC ett stopp och ett pet (antal fel vet jag inte hur mycket det blev), LB 0+15fel(?) två stopp på B hindret i kombinationen som var det sista i omhoppningen.
Tidigare under sommaren startade jag även en Clear Round i stallet med Wynja, 1m som innebär LA för henne med ett pet.
Mycket goseri med Calle och Flossan under tiden de små växer sig stora.
Hageby med Tarra- LC 0fel, LB 0fel samt färdig kvalad till Falkenberg.
Själva tävlande gick som sagt inte speciellt bra, ändå var det den roligaste tävlingen jag varit på!
Olyckor har man ju också drabbats av under året...
Boxholm Pål- LC 4fel (tror jag), LB ute.
Wynja- LB 4fel ett slarvpet när hon kom för nära ett räcke.
Tävlade en del (ca 3-4) dressyrtävlingar under 2011 också med blandade resultat.
Tävlingen som Mjölby anordnade i Mantorp (reg LB) bli vi också uteslutna på tyvärr.
Började också rida Valentin Bello Sun RNF 143 i höstas. Hoppade en CR i stallet där vi nollade båda rundorna och vann cup omgången  i AR cupen.
Alvastraryttarna cup, som pågått hela året (två dressyr omgångar och två hoppomgångar). De tre första omgångarna kom jag tvåa i båda dessyromgångarna och tvåa i hoppomgången. Med Valles och min vinst vann jag hela cupen också.
Mantorp Tarra- LD o fel
Valle- LC 0+0fel tredje placering, LB mindre bra om man säger så.
Detta har varit i stort sätt toppen den mesta av tiden, men hoppas på ett ännu bättre 2012.
Blev bara vissa detajler av det här året (som blev mest i tävlings väg) men hoppas det duger!

Föreningen Nyckel ryttarna

Kikade in på tdb lite snabbt nu så här på morgon kvisten och såg att mitt klubb byte hade "skett". Som antagligen många av er inte vet är att jag i alla fall under detta året inte längre ska tävla för alvastaryttarna. I stället ska jag tävla för Nyckelby. Varför jag har bytt klubb är att jag ska rida med i deras div 1 lag med Valle. Det känns väldigt kul att jag har fått chansen till det här så riktigt spännande kommer det bli.


Detta är ju ett nattinlägg så får ju säga tiderna för inomhus terrängen i Mantorp i dag!

Kikade in på Nina och Sissi Liljas hemsida och hittade tiderna för träningarna i dag, tack söta Lydia som också ska dit och träna under dagen för "tipset" (besök denna söta tjejs blogg- http://hastcrazy.blogg.se). Jag rider vid halv hem till sex och min kära vän Julia följer med och fotar tack tack! :D (när jag ändå är i farten checka Gullivers blogg med- http://aanderssonan.blogg.se).


2012 inleds med ett pass på Valle

Tidigare i dag var jag och red ett pass på Valle. Han var inte så värst bråkig i dag utan gick på bra, men gud vad man får kämpa för det. Galoppfattningarna från skritten alltså shit vad fina dom var! :D
(Fick bli en bild från Mantorp då vi kom trea).


RSS 2.0