Utvärdering av gårdagens pass på Valle

Till en början kändes det som att det inte fungerade. Han fokuserade på allt annat runt omkring (red ute på fältet), men när jag började rida igenom programmet gick han hur fint som helst och var med på noterna. Hoppas han är lika fin i dag om inte ännu finare! Lite små kul var det i alla fall efter jag värmt upp honom i galopp. Eftersom Valle är så pass välutbildad kan han ju lite mer, han tar riktigt fina galoppombyten, så vi bytte galopp vartannat steg. Jätte häftigt, tycker jag!

- Bild från pay and jump i Tollstad.


Jag älskar dig otroligt mycket!


Fortsatt att vara duktigt!

Har gjort mycket nytta i dag måste jag själv få säga. Efter jag ridit Valle och kommit hem tvättade jag smutsiga schabrak, grimmor+grimskaft, beskydd och boots. Sen åkte jag, mamma och Ludde till Ica och köpte glass innan vi begav oss till stallet där vi lämnade det nya höet som Pål ska få. Passade även på att mysa med skrutt, städade i stallet och tog in hästarna. Nu ska jag bara ta fram tävlingskläderna, putsa stövlar och packa i ordning inför morgondagens KM så ska nog denna dag också vara avklarad! ;)


Mellanlandar hemma

Blev en sväng hem nu innan vi åker vidare till Väderstad. Har gjort mig en god smoothie också, så detta blir minsann bra.


Tar fram min duktiga sida...

Och börjar putsa min utrustning, vilket var ett väldigt bra tag sen.
För tillfället ser det riktigt stökigt ut i mitt skåp så jag får nog städa det också när jag ändå är i farten.


Finaste C-ponnyn!

Funderar på att sova några timmar nu snart med tanke på att jag ska upp tidigt och fixa stallet eftersom vi har stalljour i morgon med. Har mycket på schemat i morgon också, bl.a ska jag fortsätta frisera Pål, putsa utrustning, förbereda inför dressyr KM, träna bästaste Valle och mycket mer. Alltid kul med mycket göra!


Ser om inte annat ut som en lovande vecka?


Familjemys så här på lördagskvällen

Sitter framför tvn med familjen med ett gäng skålar godis och gott. Våra grannar är med på "Kvällen är din" som går på kanal 4 just nu, sen ska vi slå på en film!


Nej men titta vad som följde med mig hem från Sharpman!


Frisering av ponny

Har friserat min lille skrutt nu så att han ser lite mer välvårdad ut och inte som en skogsmulle. Det tyckte han var väldig skönt. Har även hjälpt Vilma med Wynja om hur hon ska rida henne på dressyrtävlingen osv. Vilma red jätte bra, så det var kul att se hur de på bara "en träning" kom i hop mer och hur hon skulle jobba henne vid vissa situationer.

Nu ska jag i alla fall åka hem och hämta hjälm, stövlar och pengar då mamma och jag ska åka förbi Sharpman på deras lagerrensning en sväng innan jag ska rida Valle. Bloggar mer sen!


Stalljour

Nu så här på morgonen efter att ha fodrat och släppt ut alla hästar, börjar jag med stallsysslorna!


Terräng är sjukt kul!

Som rubriken lyder, man blir alltid på gott humör av att få hoppa lite terräng. Det gick riktigt bra att hoppa i dag, Wynja uppskattade verkligen att få komma i från ridskolan och se något annat. Trots att hon var trött sprang hon som en skollad råtta efter halva träningen och var hur glad som helst. Vet faktiskt inte om hon hoppat någon terräng innan, i vilket fall som helst tittade hon inte på något (dock är hon sån i sin personlighet, inte rädd för någonting). Hoppade en hel del olika hinder, grav, stock, kurvert, vattenhinder, låga- och höga hinder osv. Fick bara ett stopp på en ganska stor, grön, "tre-bubblig" kurvert skulle man väl kunna kalla det, därför hon kom i korsgalopp och jag inte kunde få stopp på henne för att byta. Då är det ju ganska självklart att hon smiter förbi när man är så pass framtung som hon är och inte riktigt orkar hoppa upp sig. Men jag är så nöjd med henne!


Terrängkorts tagning

Sitter i bilen på väg mot Mantorp för terrängkorts tagning med Wynja bak i släpet. Vi ska rida för Nina Lilja på deras egna bana. När vi senare kommer hem igen har vi en hel del stallsysslor kvar. Mocka och fixa mat till Pål och även ta in alla hästar då vi har stalljour denna helg.


Startlistor inför KM 30/4-1/5


Ligger i sängen

Just nu ligger jag i sängen, eller ja ett mer korrekt svar är på min madrass. Om en stund ska vi nog äta frukost och sen dra oss ut till stallet, i dag är det ju trots allt den sista dagen på praon.

- bjuder på en bild från gårdagen då Ida fortsatte med sitt "lilla projekt" att rida in Lalunas (som står på ridskolans) föl, eller ja de är tre och fyra år nu. Så på bilden rider hon La Nouvelle (fyra åringen).


Svar på kommentar

Hej! Nej vi började jobba runt 13.00-13.30 sen var vi där resten av dagen/natten på tisdagen :)


Slem i lungorna

Mamma ringde mig för en stund sen och berättade hur det gick när veterinären kollade Pål. Som sagt kollade hon med kamera i hans luftrör och såg då att han hade fullt med slem i lungorna. Tyckte mamma sa något i stil med att han skulle få en ny medicin/piller samt använda något "luftmask" att andas igenom för att få bättre syresättning. Jag ska även äntligen få börja rida i gång honom nu så att slemmet enklare ska komma upp. I morgon ringer hon också och berättar vad proverna på slemmet har visat, då får vi antagligen veta hur det ligger till med. Hoppas att detta kan hjälpa så att min skutt ponny kan bli frisk!

Mamma skickade en bild till mig på Pål när han hade fått lugnande. Han hängde på boxdörren och var helt slapp. När mamma höll sin mobil mot honom och han står och lyssnar när jag pratar till honom blir man riktigt glad när ens häst känner igen än :')


Ledigt ett tag

Nu sitter jag och Julle i Idas torp och tar det lugnt då Ida är i väg och håller i träning, vilket innebär att vi har ledigt tills hon kommer tillbaka.

- Bild på mig och Antinore från i går.


Luftrörs check

I dag kommer en veterinär från Borensberg till Pål och ska kolla hans luftrör osv. Förhoppningsvis får vi då vet om han kan bli frisk eller inte. Trots den medicinen han har fått/får ska vidga hans luftrör så hjälper den inte. Han kan hosta mindre vissa dagar medans han knappt kan andas de andra. Får hoppas på det bästa nu!


Frukost time

Stoppar i mig lite frukost nu i väntan på att Julle ska komma, sen bär det av till Fölseryd för ännu två dagar och en natt där.


Nothing will ever come between us.


Äntligen har det kommit!

Klubbschabraken har nu äntligen kommit som vi Nyckelryttare i div 1 ska ha. Det är från märket "Exclusive Horse Wear" och är hur snyggt som helst!


Dag 3 - prao i Fölseryd

Ännu en dag har gått, det är nästan läskigt att tiden går så fort! När vi hade vaknat i morse och käkat frukost begav vi oss upp till stallet där mockning, ta in/ut hästar, fodra, spåna, ge vatten osv stod på schemat. Några timmar senare åt vi våran lunch och därefter red vi Antinore och Curre (bytte ponny efter ett tag). Vi hann även bära lite staketstolpar innan mamma kom och hämtade mig. Nu är tanken att jag ska sova innan vi i morgon bitti åker tillbaka till gården och sover där över natten igen.

- Antinore är ponnyn med tränset på och Curre som har grimma.


Efterlängtad träning

Nu är jag hemma från träningen med Valle, är jätte nöjd med arbetet. Jobbade mycket med att jag själv skulle "lösgöra" min överdel och inte bli för stum vilket jag tycker resulterade bra. Så nu får jag bara längta tills i helgen då vi ska träna som attan på LB:1 som går i dressyr KM på måndag och på tisdag är det hopp KM som gäller. Kan bara säga OM jag är taggad!


Så gott!


Monté-kurs

Har varit på Mantorps travet hela kvällen då Ida som sagt varit på Monté-kurs med Alvis. De var jätte duktiga!

Nu så sover Julle och jag kvar i torpet som jag tidigare berättat om.


Underbart att veta att sovmorgonen väntar!

I morgon börjar inte jag och Julia i Fölseryd förens vid 13.30-14.00, detta innebär ju alltså sovmorgon för oss. I morgon väntas också en spännande dag då vi senare ska med när Ida ska på monté-kurs i Mantorp, när vi rullar hem där i från och är tillbaka på gården igen så ska vi sova kvar hos Ida i hennes lilla torp. Detta innebär att jag får åka till min egna plutthäst innan Julle kommer hit och vi åker bort. Kul!

- Bild på mig och Cooltrain från i dag.


Jag är stolt att kalla dig min.


I brist på annag

Är riktig seg och har huvudvärk så känner starkt för lite frisk luft, så jag tänkte gå en sväng och hälsa på min skrutt till ponny!


Utritt på G

Nu ska jag och Julle skritta ut en sväng på hingsten, han är typ 20 år tror jag det var och heter Cooltrain. Hörs sen!


Matpaus med bästa Jullan!


Spännande vecka med häst, häst och ännu mer häst!

Känns så himla bra, ingen skola för mig på en och en halv vecka nu. Hela v.17 (alltså denna vecka), är vi ute på prao plus att vi är lediga måndag-tisdag v.18 då det är Valborg.

Julia och jag ska praoa på Fölseryd Stuteri, det tror jag kommer bli toppen bra. Kan berätta mer om gården och folket där en annan dag om lusten finns. Dock får jag väll blogga efter hand när jag har tid osv. Nu är i alla fall tiden inne för mig att låta ögonen slockna för några timmar så godnatt säger jag! :)


Gott + WC hoppfinal

Förlåt för min usla uppdatering men har inte haft lusten med mig. Nu har jag och mamma myst ner oss i soffan och hon var så snäll och köpte med lite glass hem så ska vi fortsätta titta på WC finalen!


Träning med Valle

Lång och tråkig dag i skolan är nu äntligen över, tur att man har roliga vänner som gör den roligare. Nu åker jag och tränar Valle i Väderstad. Bloggar mer sen!


Gott så det bara sjunger om det!

Singoalla har gjort en ny kaka med cheesecake, den är riktigt god kan jag lova!


Ingen bloggning i går

Hann tyvärr inte med att blogga i går då mycket annat stod på schemat. Just nu ligger jag på sängen och tänkte läsa några utav alla sidorna i NO boken som vi har prov på, på fredag. Men hinner nog inte så långt eftersom jag måste fixa i ordning mig lite och gå till skolan snart. Julia följer nog med hem då det är teori dags igen, (dock ska Ebba ha för mig i dag för jag hade för henne förra veckan när hon var i fjällen). Men jag ska väll bara glida runt då och mysa med min fina pålleskrutt! <3


Resultat från dagen

Skriver bara en kort sammanfattning av tävlingen nu, då jag är så trött att det känns som om det brinner i ögonen på mig.

LB- Han var bråkig lite här och var men fick fram honom bra ändå. Fick många fina språng och red lite mer snäva omhoppningssvängar denna gång, (då jag känner att vi fått mycket mer rutin ihop nu). Slutade på 0+0fel och tog en 3:e placering.
LA- Denna klass ville han helt enkelt inte. Körde i hop sig redan på framhoppningen och fanns faktiskt inte mycket jag kunde göra åt situationen. Men vi kör på igen nästa gång!
(Foton: http://aanderssonan.blogg.se)


På väg till THSK's regionala hoppning

Nu blir det som sagt den efterlängtade tävlingen i Tollstad. LB & LA och jag är så taggad! Julia är med mig och ska fota vilket hon är jätte duktigt på. Träffar även mina lagkompisar från Div 1 där som också ska tävla, (Josefine, Jennifer och Malva). Så detta blir kul!


Till Jenny


Väderstad nästa

Kom hem från Åtvidaberg för någon timme sen så jag myste och borstade Pål lite då. Nu ska jag rida Valle och fixa till morgondagens tävling!

Bjuder på bilden bara för att min häst är så rolig och söt ;)


Borde förhoppningsvis vakna?

I morgon åker jag med tjejerna som rider div 3 i Åtvidaberg. Kameran hänger med och vi hoppas på skapligt fint väder. När vi någon gång kommer hem där i från har jag fullt på schemat eftersom jag själv ska tävla på söndag. Men nu bör jag sova om jag ens ska ha en chans att komma ur sängen i morgon bitti så jag uppdaterar från tävlingsplatsen! Sov gott med er ;)


Värends Pål - världens bästa D-ponny

Veterinären var ju som sagt här i går. Kan lova att det var en stor lättnad när mamma berättade de goda nyheterna att Åsa trodde han skulle bli bättre efter han fått en medicin som vidgar luftrören. Så förhoppningsvis kan jag snart börja rida honom igen, vilket jag inte gjort under en väldigt lång tid. Nu håller jag skarpt mina tummar för att detta ska hjälpa!


God frukost

Ligger i sängen och äter en väldigt god frukost, dock är den ju inte nyttig över huvudtaget med sådant är man värd tycker jag. Om nån timme eller så tänkte jag gå upp till stallet och mysa med min finaste Pålle <3


Riktigt surt!

Känslan när Donken drar ut (som fan) på tiden när de ska göra hot wingsen så att vi missar bussen till resecentrum med en sekund=vänta i 20min på nästa buss. När vi väl kommit fram till stationen åker pendeln precis nån sekund efter vi gått av bussen och sprungit dit för att hinna=vänta i en timme på nästa tåg! -.- Nu sitter fyra brudar här med sura miner eftersom vi kanske missar den sista bussen hem från Mjölby...


På donken

Nu är vi framme i Linköping, bion börjar halv tre så vi har lite tid på stan nu innan. Det blir en lång kul dag med roliga människor! :)


Älskade ponny

I morgon, eller ja eftersom klockan är efter tolvslaget nu så får jag väll säga i dag, så kommer troligtvis veterinären och tittar på Pål. Eftersom jag ska med några av mina vänner och titta på Titanic 3D så ska mamma va med.

Min fina häst oavsett kommer jag alltid älska dig!


Lyckad kväll

Träningen med Valle gick så himla bra, han jobbade fint och riktigt mjuknade så man knappt "kände" honom i handen på uppvärmningen. Sedan hoppade vi fram på ett räcke och därefter hoppade vi in linjerna. När vi skulle hoppa bana maxade Nina upp det ordentligt och jag är mer än nöjd med vårat samarbete. Saker börjar falla på plats och för varje gång lär jag mig mer och mer hur jag ska lösa "eventuella problem". Kan inte säga mer än att jag älskar den där ponnyn!

Efter jag kommit hem från Väderstad och duschat av mig så kom finaste Lena hit. Alltid kul att mysa och prata med den tjejen!


Snart dags för träning

Var ute och sprang ca 5km men farmor för en stund sen, så käkade lite nyss nu innan jag ska mocka och fixa till Pål. Vid halv fem blir det hoppträning med Valle så jag får blogga igen efter det.


Om jag är taggad?!

Känner mig så fruktansvärt taggad till helgens tävling(ar). På lördag följer jag med och hejar/fotar de som rider första gången i Div 3 som går i Åtvidaberg. Men det jag längtar mest till är på söndag, då bär vi av till Tollstad på regional hoppning med Valle. Hoppar först en LB bed. Två faser A:0/A:0, sedan debuterar vi våran första LA ihop som går i bedömning bed. A:1a. Det kommer bli så kul!


Nyttigt och gott

Tar mig en nyttig smootie (gjord av hallon, banan och apelsinjuice), i väntan på att få se vem vinnaren av Top Model Sverige är :)


Hos Edith bus!

I natt har jag sovit hos Edith, mycket kul har vi haft. Just nu är jag med när hon och hennes syster hoppar clear round i Boxholm. Sen kommer mamma och hämtar oss hos henne, på hemvägen stannar vi förbi i Väderstad så jag kan rida igenom Valle en stund med. När vi väl är klara där åker vi hem till mig, då kommer Jullan till oss så att vi alla tre kan ha kul i hop och sova hos mig :D


Stalljour


Framgångar

Var jätte nöjd med Valle i går. Han lossnade precis så som jag vill ha honom i formen och jobbade på jätte fint. Som sagt hoppade jag ju igenom honom lite, det började en aning segt (pga att jag inte var så "på"), men efter några språng fick vi till det. Så jag är stolt över vårt samarbete! :)


Partaj

Nu drar vi på fest hos Femie med fina vänner! ;)


Fredag och lov!

Gud vad skönt med lov, det kunde inte passat bättre! I går invigde jag ledigheten med att träffa Emil, fixa till hos min skruttponny, städa hos min farbror (som är "mitt jobb" en dag i veckan) och sen var jag också ute och sprang 6km. Nu ska jag åka och hoppa Valle lite i ridhuset så jag bloggar mer sen.


Små barn

I dag har Jullan och jag haft teori för de små. Vi fixade till det hos Pål och myste lite med honom. Vill njuta av all tid med honom nu.
Vet inte riktigt när men hoppas på att veterinären kan komma nu i veckan och ta en titt på honom. Känns som sagt var mindre bra att tiden bara går och ingenting blir bättre...
(föresten så tänkte jag svara på era kommentarer i morgon, har för tillfället inte tid med det).


Finaste Valle

Finfin ponny är det minsta jag kan säga. Känslan att få sitta på hans rygg är helt enkelt bäst!


Ska nog försöka att blogga lite smått igen

Tog ett litet snabbt beslut nu så här på kvällen när jag kände hur sugen jag blev på att blogga igen. Ska försöka bli bättre på det nu ;)


RSS 2.0