Första träningen med ÖT

I dag blir det första träningen med Östgötateamet, kör på med markarbete i Tollstad i dag och i morgon blir det banhoppning i Staby på gräs. Kommer bli väldigt kul! Mamma tar md kameran så lovar er bilder ;)
Om tiden räcker till kommer bilder och sånt upp på kvällen. Träningen börjar ju vid 18.15 och höll på till 19.00 eller något tror jag.


Fina killen♥

Tävlingshelg-check

Nu är tävlingshelgen över, känner mig skapligt nöjd.
Lördag, lokal dressyr inkl. final div:
Vet inte riktigt vart jag ska börja.. Var i Åtvidaberg i 12 h så man var helt död mot slutet. Domaren i Lc:1 tänker jag rätt utsagt aldrig rida för mer. Hon dömde ner resultaten nåt sjukt, det var som om att hon skulle döma msv. Pål kändes ganska bra, lite seg och dragig men förövrigt bra. Fick lite mer än 54% och fick något på 64% sist på en ganska liknade ritt. Så detta kändes faktiskt kränkande. Och det får ju inte direkt alla barn att vilja rida dressyr när inte ens helften fick godkänt? Det är ju liksom bara Lc:1 det lättaste av alla program.
Den här domaren ska komma och döma på våran lokala dressyr i klubben den 11/6, dock kommer jag INTE vara med för jag vill inte bli kränkt igen. Var bara sju anmälda så de snackade om att den skulle ställas in, men det får vi väll se hur det blir med det. Visst tycker jag inte om att dissa grejer och sådant men detta var faktiskt inte okej tycker jag!

I finalen gick det bra, våran ritt kändes okej då den dock kunde blivit bättre. Vi hamnade ett utanför placering tyvärr, och i hela "skiten" kom vi delad trea med Mantorp. Så vi blev placerade men fick ändå inte pris? Tydligen står det något om det i TR men om man inte får pris känns det ju inte som en placering :o!
Ajja det är som det är...


Hela laget, 1=Ebba & Fixi
                   2=Joulie & Prinsessan (har en långt namn egentligen)
                   3=Moa & Värends Pål (jag)
                   4=Hedda & Hagens Eileen
Jag & Hedda

Ebba & Fixi, Prinsessan kommer in på ett hörn.

Hedda & Eileen

Jag & Pål

Jag & Pål


Söndag, regional hoppning Lc+5:
Måste säga att jag är nöjd, det var både deb på 95cm och har aldrig hoppat regional innan. Farten och allt var sjukt bra må jag säga, sen gjorde jag en tabbe och drev inte precis innan det andra hindret och då passade han på att stanna så klart... Pål kräver att man driver vart ända steg och jag måste lära mig att inte sluta med det vid vissa tillfällen! Men när jag rider hinner jag inte tänka så mycet så nu ska jag fasen i mig skärpa mig ordentligt! Men är jätte nöjd var ju ändå den första regionala med.















Mer bilder får komma sen för det tar sån tid ;)

klart inför morgondagen!

Hemma och gör ingenting, ska fixa min frukost till i morgon och sen lägga mig i sängen. Är faktiskt riktigt taggad nu!

Och med laget startar vi som första lag.
HOPPAS DET GÅR BRA! Vi leder ju allt med tre andra lag så i morgon gäller det, vinna eller försvinna.

Och här startar jag på den regionala på söndag. Hoppas det går bra, men får ju se det som en "träning" eftersom det är mina första regionala ever ;)




Är även med och tävlar om veckans blogg hos http://hopprytttarnaa.blogg.se

Charlies Häst & Hund

Måste bara säga att jag tycker det är jätte kul att Charlies har öppnat en webshop nu!
Ska faktiskt in till deras affär i Jönköping i nästa vecka! Någon som tror sig veta vad som följer med mig hem?
http://www.charlies.nu/




Avsutten träff med Östgötateamet den 23/5

Tänkte skriva en liten "utvärdering" om träffen i måndags nu. Mötet var denna gång i Linköping på Staby gård hemma hos den ena av våra tränare, Sofia Bengtsberg. Vi pratade lite allmänt till en början och sedan skulle vi jobba två och två då vi skulle göra ett litet schema om hur vi rider våran häst veckan innan/efter en tävling. Sedan skulle vi typ redovisa det för alla.
Vi pratade även om kommande aktiviteter/jobb/träningar. Det blir två dagars träning måndag-tisdag v.22, på måndag åker Pål och jag till Tollstad och har markarbetsträning tror jag det var. Sedan på tisdagen blir det hoppträning på Staby med "tävlingsupplägg", då har vi alltså fått olika tider vi ska starta.  Vi ska värma upp, hoppa fram och sedan hoppa en bana på gräs. Det tror jag kommer bli jätte roligt!
Det sista vi gjorde var att bestämma vilka kläder och sånt vi ska beställa, vi röstade ut olika grejer och kvar blev ett täcke, en piké, en jacka och en fleece. Själv beställde jag pikén och jackan som sedan ska broderas. Det blir nog fint!


Get off of my back!



Kollade lite på youtube, hittade detta filmklipp.
- Vad tycker ni om det? Roligt/farligt.
Själv tycker jag att vissa av "avflygningarna" ser riktigt roliga ut även fast det kanke gjorde lite ont för dom när det flög av. Och vissa av de ekipagen som gick omkull var ju lite småläskigt...

Tilllbaka!

Nu är jag tillbaka igen. Har haft fullt upp de senaste dagarna... Tack Cornelia för att du hållt bloggen uppdaterad sålänge!

Snart är det sommarlov med, riktigt härligt ellerhur? ;) Ska förövrigt slappa resten av kvällen, är så himla trött! Helgen kommer även den vara fullspäckad, får väll se hur jag gör med bloggen då. Under fredagen kanske jag kan förbereda lite inlägg så kommer resultat osv upp på söndag? Ajja, ska ju nämligen på dressyr final i div 3 på lördag och söndag blir det regional hoppning i Tranås :D

/moa

Morsning :)

Hej allihopa! :D Just nu sitter jag hemma hos en kompis :)
När mamma kommer hem ska jag till stallet :) Rida lite :)  Roligt :D
Spanska måste fixas också men det tar man ikväll :D
Ha det bra så länge!
/Cornelia Hagström

Första doppet avklarat!

Halloj! Nu har jag gjort årets första dopp :) Var svinkallt om man får säga så :P Hehe
Idag är det jag (Cornelia) som bloggar här eftersom Moa frågade mig om jag ville göra det Måndag & Tisdag för hon skulle inte hinna det :) Självklart hjälper jag min söta syssling :D

Mamma har lovat mig att hon ska beställa hem Schockemöhles dressyr schabrak så när hon kommer hem ska hon få göra det :P hehe LÄNGTAR :D hehe
jfkl
Detta schabrak ska hon klicka hem åt mig :D

Jag kan nu ge ut 1 (maybe 2) inbjudningar till bloggsvar för dem ska göra uppdateringar så alla som har inbjudningar kvar ska ge ut dem så fort som möjligt.
Om det är någon som vill ha ska ska den ge en bra MOTEVERING i en komentar i min blogg där man har skrivit med sin mejladress.

Ni har väll inte missat att jag gör bloggheaders och sånt till andra? Jag kan ta betalt men till dem som jag känner gör jag det gratis :) JAg ska se hur jag ska ta betalt om det är så :)
Jag gör hela desinger som så önskas. Jag kodar då till rubrikerna i menyn och inläggen ALLT helt enkelt :)
Jag tar runt 50 till 100 kr för detta skulle jag tro :)

Cornelia

Hej allihopa!

Hejsan! Pratade nyss med Moa på fb och hon frågade om jag kunde gästblogga fram til på tisdag för att bloggen ska bli uppdaterad :) Hon kommer inet ha tid att blogga fram till på tisdag :)
Så jag bloggar lite här :)

Men vad vill ni läsa om?
Mig? Fille? Fotografering? Moa?
Jag kan skriva lite minnen som jag och moa har haft genom åren :-) Låter det bra??
Hoppas det :D
Många kramar från Cornelia

Bloggpause tills tisdag(?)

Min uppdatering har inte varit på topp, och kommer nog inte blir bättre på några dagar...
Så jag tänkte ta en bloggpause tills tisdag pga av tidsbrist. Ska snart på träning och då jag i morgon ska in till stan direkt efter skolan och efter det träff med östgötateamet. Men för att underhålla er till dess kommer min kära sysling gästblogga här tills jag är tillbaka! :)


Avslutning hemma hos Nina med dressyrlaget/satsningen 19/5

Nu kommer inlägget från avslutningen hemma hos Nina!
Det var grymt kul, vi var där från 16.15-21.00 ungefär. Till en början så red Ebba och Joulie lektion för Nina och red ett program som hon dömde. Det gjorde Hedda och jag med. Pål vaar lite bongstyrig, han ville b.la inte sakta av från galoppen när vi skulle vända upp på slutet... Ajja efter det grillade vi korv medans Josse och Frida red. När vi hade ätit kom Nina ut ur stallet och skulle rida upp ett program med Chaplin för oss. Chaplin är hennes bästa häst som hon tävlar St. George dressyr med, hon ska förhoppningsvis snart tävla grand prix med honom. Det var riktigt häftigt att kolla på det och vi fick även rida honom! Det var en grym känsla kan jag säga er. Det var typ "bara" att håla i tyglarna och h stöd på ytter. Man skulle sätta upp en bra fart sen höll han den hela tiden och när den tog slut var det bara att ta ny, "lite som en sparkcykel funktion". När man skulle byta galopp skulle man ställa om och lägga bak ytterskänkeln. Och vi ska inte prata om hur härligt det var när han längde stegen i traven!! Grym känsla säger jag bara. Lotten kom även ut med sin bästa hopphäst Robban som hon tävlar 145cm hoppning med. Hon visade upp hoppning för oss då hon hoppade 150cm. Tyvärr har jag inga bilder från det men honom fick vi också rida och hoppa ett litet skutt med. Det var även riktigt kul det med! Det sista vi gjorde var att gå in i flygeln och käka tårta, prata osv.

Det var en riktigt rolig dag kan jag säga er!


Jag och Pål

Nina och Chaplin

Nina och Chaplin

Nina och Chaplin


Video på när jag red Chaplin, tyvärr filmade inte mamma när jag gjorde de lite extra roliga..
Ni får nöja er med denna.

Cornelia Hagström :)

Hej hej :) Såg ni Moas fina gästinlägg på min blogg?
Ni måste bara läsa det :) Så himla gullig är hon :)
Jag tänkte (bara för att retas lite) Lägga upp en bild på moa från sommaren 2009 :) Hoppas jag hittar den bara :)

Nehe :( Nu hittade jag den inte :) Tror att den ligger på mamma & pappas data :) Men jag kan ladda upp den på min blogg imorgon ;) Hehe :) Hoppas det är okej för Moa bara :)  Men om jag gör det kan jag bjuda på att hon lägger upp en gammal bild på mig :) :)

Gud vad jag längtar efter att få träffa Moa. Helt sjukt! Saknar ju henne! Har inte träffat henne på 1,5 år snart! :) ♥
Min lilla syssling (som är 9 dagar äldre än mig :P )Haha :)

Imorgon ska jag leta upp bilden på Moa :D

Kolla in på min blogg www.kindofscofield.blogg.se om ungefär 15 minuter då det finns bilder på mitt hjärta (Fille) från lektionen imorgon :) ♥

Många kramar till alla Moas läsare från Cornelia

Update:
JAg hittade bilden :) Såg även  nu att moa har en fågel på huvudet :)
Har även några bilder på när moa rider pål :)
Moa
Visst var hon liten där?? Så himla sööt ju! :D ♥
k
Pålis :)

:)
Jag kommer ihåg att jag och Moa stog och plockade av små små små flug ägg från Påls päls. :/
:)
Sötnosarna :D
Hehe Hoppas Moa inte dödar mig nu :P hehe :) Men det tror jag inte :P Hon får väll ge igen om det är så :D
KRAMAR :D

Bloggar i morgon!

Svarar på kommentarer och uppdaterar i morgon! För nu ska lilla jag sova, vandrat på omberg med klassen "hela" dagen (i alla fall den tiden man går i skolan) så är en anings trött nu!
Kom även hem för en liten stund sen då vi har varit på avslutning med dressyrlaget hemma hos Nina från 16.15-21.30 typ ;) Har haft en riktigt rolig dag och kommer bomba med inlägg från denna dag i morgon! Vi ses väll då? :)


Ja vad ska man säga? Blir lite mer intressant inlägg med hjälp av en bild i alla fall.
Mina plaketter (stava) som jag fått med Pål. Just nu är inte plankerna så fina men ska göra en nya fin ;)
Vart/hur gör ni med era plaketter som ni "vinner"?

/moa

Nyheter från Cheval

Har ni kollat in nyheterna från Cheval Ridsport?
Några smakprov:
Flughuva till Silicone 2011 från John Whitaker
Schabrak Silicone 2011 från John Whitaker
Flexi tvåfärgad sporre från Lamicell
Polo pad Eskadron Bicolor
Fleecetäcke Bicolor Eskadron
Senskydd Flexisoft ProSafe Memo - Eskadron

Hoppträning

Träningeni dag gick väll ganska bra, lite seg i galoppen och lyfte inte riktigt på benen (dock var det inte så höga hinder). Men annars är jag nöjd.

Nu är jag arg så jag orkar inte skriva något mer, ni får nöja er med en flum bild från i söndags!




Jordens undergång?

Haha alla har väl hört att jorden ska gå under på lördag? Tycker det låter lite skumt... Men jag tror inte på det! De har ju sagt hur många gånger som helst att jrden ska gå under. Vad tror ni?
http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2430550/profeten--jorden-gar-under---nu-pa-lordag


/moa

Cornelia bloggar :)

Hej alla moas gulliga läsare som antagligen tycker jag är jobbig som bloggar här :P hehe
Men iaf så har ju moa bloggat lite åt mig eftersom jag egentligen har dataförbud men eftersom jag har tagit min medicin ordentligt nu flera gånger så vart det förbudet lite indraget :P Så idag har jag faktiskt bloggat själv på min blogg :) *stolt* :D

Men nu är det så att jag undrar en sak....
Kommer ni läsa www.horsemupparna.blogg.se i sommar?
Det är ju där jag och Moa kommer blogga mest i sommar :) Så när vi skriver här och på min blogg www.kindofscofield.blogg.se att ni ska hoppa över till Horsemupparna så är det dit ni ska gå :) Då kommer alltså moas och min blogg ligga lite nere under sommaren och Horsemupparna kommer vara på topp :D Kommer även göra en ny header dit idag som blir lite mer somrig :D

Hoppas ni inte tycker att jag stör :D Annars får ni säga till :D
KRAM
/Cornelia♥

Busig ponny!

Kan väll börja med att säga att Pål var på bushumör i dag. Han skenade som en tok i backarna! Tog tillbaks honom ordentligt sen så han verkligen fick korta sig i galoppen. Gjorde galoppfattning från stilla stående sidvärds osv. Han tyckte jag var skit jobbig så han försökte backa och gjorde allt möjligt för att komma undan, haha han stegrade lite smått flera gånger med som han aldrig gör annars (fast jag gillar när han stegrar:D) Fick honom faktiskt att galoppera på stället en stund med. Aja Pål tyckte det vart super jobbigt sen så vi gick tillbaka efter ett tag.





Sticker till stallet

Slutade skolan för en liten stund sen, har käkat så det är väll dag att åka upp till stallet och ge hästarna lunch och ta med Pål ut på lite backträning. Får väll se om jag lyckas plåta lite bilder ovan på hästryggen ;)

Uppdaterar mer sen!

Snygg bild på mig Wynja, Julia och Laluna.
För er som antagligen inte visste så är Wynja och Luna halvsystrar !:D


Scapa sports 2011 vår/sommar kollektionen



Någon mer än jag som tycker att dessa schabrak är ubersnygga och urcoola?!
Inget jag direkt skulle tacka nej till. De finns i färgerna röd, marin, svart, lime, orange och turkos. Dressyr eller allround. Priset ligger runt 599:- i vilket fall hos Cheval. Man kan även förbeställa ett eller flera schabrak från denna kollektionen hos Cheval Ridsport, tryck HÄR för att läsa mer om det. Har även sett att dessa schabrak kommit in till Sharpman med.

/moa

"Sen-bloggning"

Blir lite sen-bloggning i dag med ;) Tiden går så ruskigt fort och det är bara några veckor kvar till skolavslutningen! Både skönt och tråkigt på samma gång faktiskt.

Red i vilket fall som helst med på lektionen med Pål i dag, gick väll sådär bra... Det var markarbete och han lyssnade väll inte allt för bra på mig och mina hjälper och blir lite lojj då och då. När vi skulle arbeta dom på förminskade volter blev han lite "busig" och ville komma undan så då försöker han galoppera i väg, dra upp huvudet, flytta i sidvärds och "hoppar på stället". Haha Pål är min knasboll han :)

Har tyvärr inga bilder att bjuda på i dag heller.. Men kommer upp ett till inlägg om Scapa sports schabraken 2011 :D
/Moa


Fullt upp!

Som ni kanske har märkt gästbloggar min snälla sysling Cornelia här i bland, vilket gulligt inlägg du la upp här förut :') <3

I dag har jag tillbringat min tid i både stallet och framför tv:n. Var uppei stallet vid lunsh och gav Pål lunch och myste lite, har även varit uppe och ridit dressyr på Wynja nu i kväll med. Red tillsammans med Julia och hennes mamma fotade lite men de bilderna får komma när jag får dom av Julle :D
Mellan de timmar jag inte har varit har jag kollat på min favorit film -The horse whisperer och varit på middag hos min farmor.

Bjuder på mer uppdatering i morgon, så häng kvar kära läsare!

Det bästa jag har ♥

Jag tänkte bara säg en sak....

Hej alla :) Cornelia här igen :) Jag glömde skriva en sak inatt här :)
Jo, ni ska veta att Moa är den bästa syssling man kan ha. Hon är snäll och omtänksam och man kan prata med henne om ALLT :D Precis ALLT :D Världens bästa helt enkelt :D
Om ni behandlar Moa illa kan ni inte vara riktigt kloka. Kan aldrig tänka mig att hon behandlar någon illa.

Bara så du vet Moa så är du bara bäst! You Go girl! ♥

Besök även mig också :D
Cornelia Hagström
www.kindofscofield.blogg.se 
Tack så mkt för mig :D :D KRAAAM
/Cornelia 

Jag tänkte bara säg en sak....

Hej alla :) Cornelia här igen :) Jag glömde skriva en sak inatt här :)
Jo, ni ska veta att Moa är den bästa syssling man kan ha. Hon är snäll och omtänksam och man kan prata med henne om ALLT :D Precis ALLT :D Världens bästa helt enkelt :D
Om ni behandlar Moa illa kan ni inte vara riktigt kloka. Kan aldrig tänka mig att hon behandlar någon illa.

Bara så du vet Moa så är du bara bäst! You Go girl! ♥

Besök även mig också :D
Cornelia Hagström
www.kindofscofield.blogg.se 
Tack så mkt för mig :D :D KRAAAM
/Cornelia 

Outfit


Hej alla Moas läsare :D

Hej allihopa söta läsare :D Jag heter Cornelia och är Moas Syssling :D Det är även jag som fixat den nya blogg desingen här :D hehe Om ni inte kan se den nya desingen så kan ni klicka på F5 så kommer den :D
JAg hoppas ni vet att jag har en egen blogg :D www.kindofscofield.blogg.se hehe besöka? heh ni väljer själva :D
Jag hoppas att jag kommer gästblogga mer här :D
Och som ni kanske inte vet ännu så kommer moas och min egen blogg ligga lite nere under sommaren då vi bloggar på www.horsemupparna.blogg.se :D

Nu tänkte jag fixa lite på min egen blogg :D HA det bäst
KRAAM
/Cornelia

Ett till föl!

Vart hemma hos Fia i eftermiddags, kommer lite bilder på den lilla hingsten som kom i onsdags :)
Smeknamnet var i alla fall Kalle, har redan glömt det "riktiga"













Ny header/design?

Förlåt för min ur-dåliga uppdatering... Har inte haft lust eller ork till att blogga men nu laddar jag för en bloggarkväll!
Det "kliar" i fingrarna så nu får ni uppdatering!

Jag är förövrigt sugen på en ny header/design till bloggen, vill ha lite förändring. Visserligen älskar jag den jag har nu som underbara Moa Jonsson har gjort. Dock har jag haft den ett bra tag så kanske dags för nått nytt?
 Någon som skulle kunna vara snäll att göra en?!
Själv har jag inga kunskaper för det, har dessutom inga program till det..


/moa

Bloggtävling


Var med du också! Tryck HÄR för att komma till tävlingen.

Blev en lektion med Pål, (9/5)

Här kommer inlägget jag inte hann med från i måndags.
Ringde Mia och frågade i fall jag fck vara med på sista lektionen med Pål, vilket gick bra. Pål känndes för det mesta bra, han ar lite stel i bland och försökte smita eftersom det blev jobbigt i bland. Kom även åt flera nya "knappar" på honom, så jag är nöjd med honom!














INTE bra form på den här bilden...!









Kissar i kors ;)

outfit:
tröja-hv polo
ridbyxor-crw
strumpor-hv polo
stövlar-tretorn
hjälm-lamicell

Sommar?!

Känns verkligen som sommar nu, har vart ute inprincipt hela dagen nu.
Har haft lite kul med Femie i dag och har även ridit ut en sväng med skrutten♥ Bjuder på massa bilder i stället för text!























Femie o Pål

Haha så här sov Sigge när vi kom tillbaka ;)

I morgon ska Pål få ta en runda på Omberg, så blir inga nya bilder då. Men tänkte  stället lägga upp bilderna från lektionen jag var med på med Pål i går.
/moa

Bloggtävling


Jag är med och tävlar om en bloggdesign, för att komma till tävlingen tryck HÄR , tryck HÄR för att se hur designen ser ut.

Grönt är fint

Jag bara älskar grönt! Speciellt i hop med brunt.
Tror att det här pannbandet kan passa fint till bl.a min bruna tävlingsoutfit. Jag vill ju sätta lite färg i den eftersom den mest består av brunt just nu.. Men som sagt har jag mina små idéer som jag inte tänker avslöja mig med än.
Vad tror ni?


Skojj hemma hos Ebba! (8/5)

Uppdateringen har inte varit på topp, det vet jag.. Men nu tänke jag skriva lite om gårdagen.
Och när jag skulle lägga upp det här inlägget kom det bara fram error när jag skulle lägga in bilder och så, så det får komma upp i dag ist!

Dagen började med sovmorgon, gick upp och käkade frukost. Sedan följde min kusin Filippa med mig upp till stallet och fixade allt där. Efter det hämtade Fia mig och Hedda så åkte vi med henne hem och träffade fölet som kom i går. Och självklart hade jag, Hedda och Ebba lite skojj för oss med ;) Vi hade bl.a vattenkrig och hoppade studsmatta. Hahaha!

Fölet:
Candy, Fias och deras D ponny har nu fått sitt föl som blev ett sto. Hon kom i går 7/5 runt halv tio tiden, när vi var på dressyrtävlingen. Hon fick namnet Candy-floss(vet inte exakt hur det stavas). Så himla söt är hon! Hon fick även gå ut i dag för första gången. Snart kommer förhoppningsvis Ettans föl med.

Mamma Candy och lilla Flossan





Candy vill tillbaka till Flossan, haha

Söta Tarragona

Jag o Tarra

När jag var i stallet och fixade hos Pål plåtade jag en iten bild på min kanin Svante.
Inga bra kvalitets bilder direkt, men tog dom med min mobil..

/moa

Sova några timmar nu innan..

..uppstigningen till Söderköping.
Lovade ju er bilder från min dag i stallet som pågick från kl. 16.00-20.30. Men just nu har jag inte ork till det så det får bli i morgon det med!
Har även hänt en tråkig grej i dag med.. - Buster♥

Nej nu får jag se till att få i mig lite sömn så blir det bättre uppdatering i morgon!

Bild på mig från i vintras, hahah!!

Snart väntar sägen!

Eftersom jag egentligen inte har något vättigt att lägga upp här i dg så får det bli nån månads gammal video från löshoppningen på Pål. Höjden ligger på 120cm, och måste bara tillägga att det ser lite roligt ut eftersom Pål knappt böjer ryggen på dom här två sprången haha!

Tänkte alldeles straxt lägga mig pga att jag är så fruktansvärt trött.. Jag kommer bjuda på mer och intressanta inlägg i morgon. Kanske kan plåta några bilder med eftersom jag har massa förberedelser inför dressyrtävlingen på lördag.


Equistro sectra

I måndags var mamma förbi på travshopen och köpte en burk med sectra och ett par jacson damasker till Pål.
Är det någon av er läsare som haft sectra till era hästar? Själv har jag aldrig haft det till Pål innan och visste inte ens vad det var innan min dressyrtränare Nina Fox Stark tipsade mig om den. Hon sa att hon har/haft den till sin dressyr häst Chaplin, som hjälper riktigt bra! Varför köper jag den då?
 - För er som inte visste så är Pål väldigt känsklig mot bl.a damm på våren. Minsta lilla så börjar han host enormt (han är inte sjuk).  Alla hostmediciner/slemlösandemediciner vi köpt har inte hjälpt något. Så nu hoppas vi på att detta ska hjälpa, om man ska säga det var svindyrt! 

information som jag hittade HÄR.


Sekret Pro

Eftersom idealisk betesmark villkor är så sällsynta gräs, växter och örter är hästens naturliga föda bas. Av de ungefärliga 400 arter som finns i den naturliga miljön, nästan 200 är lämpliga för häst konsumtion. Örter i synnerhet tillhandahålla inte bara mineraler, spårämnen och vitaminer, men också vissa viktiga ämnen (såsom saponoids, bioflavonoider och amaroids) som är väsentliga för metaboliska processer.

Perfekt betesmark villkor är dock sällan i dag och även hö och ensilage kan inte leverera dessa viktiga ämnen eller endast i otillräckliga mängder. Konsekvensen: försvagat motstånd av bronkial-systemet till inflammation och infektion. Dessutom kan vissa funktioner, t.ex. de regelbundna bildandet av slem och den naturliga självrenande process i luftrören försämras. Detta kan leda till bronkiell sjukdomar och allergier.

För långtidsbehandling:
Equistro sekret Pro innehåller 20 utvalda örter samt vitamin A, C och E. örter stödja naturlig föryngring i luftvägarna, den naturliga selfcleansing och slembildning och hjälpa fukthalten i övre och nedre luftvägarna. Tillsammans med vitamin A, C och E, de hjälper bronkial-och immunsystem under perioder av ökad infektion och inflammation risk. Till skillnad från Equistro Respadril kan Equistro sekret pro användas på lång sikt.






Jacson damaskerna som finns HÄR.

Bloggtävling



Jag är med och tävlar om blåa pc boots i storlek M hos Elena , tävlingen avslutas den andra juni. Var med du också! Tryck på länken för att komma till inlägget i hennes blogg.

Cr hoppning+cup 1/5

Hann inte med bloggningen i går, åkte direkt till stallet från skolan och sedan hem och käka innan Ida hämtade mig. Det bärde av till Nina och fixa mackor och sånt  innan hennes föreläsning började som vi hängde med på. Det var väldigt kul kan jag säga!

Clearround 1 maj
Pål: Med Pål hoppade jag ju med i cupen som går i LD, (cupen går i fyra omgångar under hela året för alvatraryttarnas
medlemmar. Finns mer att läsa på hemsidan, tryck på länken så kommer ni dit. Under alla fyra gångar är det varanan dressyr och hoppning).
Rundan som vi gjorde var väll inget märkvärdigt. Faktiskt ganska tråkig om jag ska vara ärlig.. När hinderna är låga tycker inte Pål att det är värt att anstränga sig så därför "hoppar" han inte. Vi gick i alla fall dubbel nolla och tiden räckte till en andra plats. Vinnaren blev Hanna på sin b ponny Nicke, Grattis! Om jag bara hade ökat på lite hade jag vunnit(a) det skilde bara några hundra delar.
Har ridit 2/4 omgångar, och leder en så länge i cupen för ponnyerna med 10p. Har kommit tvåa i både dressyren och hoppningen, så nu taggar jag inför nästa omgång som tyvärr ligger framme i höst. (haha har i för sig mer tid att träna upp mig på).

Wynja: Hoppade en 1m runda i clearrounden med henne. Första gången jag "tävlade" henne på 1m (LA höjd). Hon gick riktigt bra men tyvärr kom hon in för snabbt på en oxer som hon då petade. Men är super nöjd!
Här kommer några bilder från Wynjas runda.











Ja/Nej ?

Jag är grymt sugen på detta union jack schabraket, men på samma gång vet jag faktiskt inte om jag vill slänga pengarna på det.. Det är många som har det schabraket och kan i bland tänka "är inte jag svensk". Haha nejvars, men det är visserligen riktigt snyggt!
Det är ju så mycket jag vill ha och pengarna räcker inte till allt. Speciellt inte som det ser ut nu heller.
Frågan är till er:
Ska jag satsa på att köpa detta schabrak?


Tror ni det skulle passa till mig och Pål?


Tacksam om så många som möjligt svarar på denna frågan!


Världscups hoppningen

Jag är så fruktansvärt trött! Tänkte vila en stund och titta på Världscups hoppningen så jag sedan kan gå ut och måla lite på våran transport som sen ska ut på blocket.
Har lite resultat att komma med också men tar det sen!


RSS 2.0