I morgon eller senast måndag kommer en utvärdering av 2011

Tänkte ägna mig tid till att skriva en utvärdering av 2011 till senast måndag, vore det något?
Hade även tänkt att jag skulle berätta om mina planer inför 2012 osv.

2012


Likheter?

Kan ni se någon likhet mellan dom här två ponnysarna?
Fotona är tagna i somras en dag när jag var hos Nina och tränade Tarragona.

Kan avslöja att den översta fotot är taget på Valles son Bellus. Han var på tillridning hos Nina i somras och måste bara tillägga att han är fruktansvärt lik sin far! Samma dag som fotona togs tränade jag ju som sagt Tarra, efter det skulle jag rida ett pass på GG samt fick jag hoppa upp på Bellus med. Så sjukt lika är dom på väldigt många sätt! Och som ni kanske förstår nu så är det Valle (Valentin Bello Sun RNF 143) på det undre fotot.

Pål på bus humör

Pål är för söt, nu efter hans vila har han blivit jätte busig och glad när jag rider ut på honom. Små stegrar, rejsar och gör sina små andra knep. Video kommer senare från dagens träning i Påls favorit backe.

 


Inte mycket till bloggning i dag.

Tyvärr har jag inte riktigt haft tid till att blogga i dag, internet har varit lite till och från med (bloggar ju från min IPhone nuförtiden).
Pål fick gå på åkern i dag, en del galopp träning fick det bli vilket inte skadar då hans kondition inte riktigt är på topp för tillfället. Det är så kul att rejsa med honom när han är så taggad att han reser sig lite smått och drar fullt sen! :D
Får se om jag orkar sätta i gång datorn sen och kanske göra lite mer intressanta inlägg annars kommer dom "speciella" inläggen en annan dag i helgen.


En kort video från träningen med Valle i onsdags

Videon har damp så tyvärr fungerar det inte att förminska den.
Ponnyn är kung!

Svar på kommentar

Ja eller hur han blev en riktigt tuffing i dom! :D tack desamma njut av lovet nu!<3


Föredrar korta naglar...

Dagens tips är nog att undvika att ha långa naglar när man rider...
I går när jag tränade Valle så ställde han sig ju som sagt på bakbena vilket jag inte var beredd på. Hur som helst så lyckades jag på något sätt trycka mitt lillfinger mot hans hals eller liknande så att min nagel böjde sig rätt bak på ett ungefär mitten. Detta gjorde så klart riktigt ***** ont då det kändes som att hela fingret var av till slut. Just nu gör det smärta under min kära lilla nagel.
Detta kan man lätt undvika om man klipper/filar ner dom en bit som jag ska börja gör inom en snar framtid! ;)

Ny design!

Är riktigt sugen på en ny design nu så att jag kan fräscha upp bloggen lite, någon snäll person som vill hjälpa mig med det? :D

Söt Pålleboll

Visste ni att Pål och jag är med i Alvastraryttarnas terrängsatsning?

På måndag åker vi på terräng inriktad träning i Gottlösa för Nina Lilja som äger rum i deras ridhus.

Om Pål inte blir såld under våren är bara mina tävlingsplaner med honom att starta enkla fälttävlans klasser, för det är vad han tycker bäst om!


Föresten detta är vad jag köpte i Globen när vi var där i november

Som sagt var jag ju på Stockholm Horse Show nu i november. Riktigt kul var det faktiskt så var det första gången jag var där. Nu väntar man bara på att februari ska komma och bli dags för Göteborg Horse Show som har blivit en tradition för oss att åka på, (åker dit nästan varje år med Alvastraryttarna).

Tänkte i alla fall visa vad jag införskaffade mig i Globen.
- Ljusblå Kingsland tröja.
- Giraff mönstrade PC boots.
- Brunt hoppspö (födelsedags present av Fia och Ebba).


Dagens träning på Valle

Vart ska man börja? Tränade i ca två timmar på honom och kan ju säga att svetten rann om oss båda två i slutänden. Det började med en galen Valle som ständigt flög i luften, körde mycket markarbete av den första tiden och skulle få honom att känna att jag var "bossen", så att han skulle få mer respekt eller hur man ska säga. Försökte jobba mer med formen och skulle kräva mer av honom. Svettas och jobba det fick man allt göra. När vi sedan hade börjat med hoppningen så hoppade han jätte fint och vi fick till det bra. Kan ju även säga att han har en riktig respekt för Nina. När hon jagade på honom flög han rätt upp i luften och i väg. I dag ställde han sig till och med på bakbenen så jäklig var han. Tycker i alla fall att det slutade bra och jag är nöjd med slutresultatet.
(Videos kommer senare).


Taggad Tarra?

Red en taggad Tarraplutt för några timmar sen. Jag och Ebba skulle köra galopp programmet, började med en spänd "bäbis" som var livrädd för ett par pallar som låg i ena hörnet. När jag tvingade fram henne mot dom visste jag innerst inne att hon skulle resa sig (då hon till mesta dels gör det för att hon blir arg när man tvingar henne till något hon inte vill). Helt plötsligt gjorde hon som jag hade trott men ändå var jag inte beredd på det så jag satt kvar och höll i tyglarna, vart nästan lite chockad då jag trodde att hon skulle slå över där ett tag. Nästa sekund flög hon i väg bort mot det andra hörnet och började bocka och ha sig, tappade stigbyglarna och tyglarna men som tur var hann jag fånga upp det sen. Gick bort mot det skrämmande hörnet igen och hon fortsatte resa sig dock inte lika högt. Denna gång var jag mer beredd på det fast ändå lyckades hon nocka mig rätt i skallen en gång. Haha vilken buse hon är men sen var det inga problem att gå fram där, hon var busig och glad i galoppen och körde med huvudet samt passade på att bocka lite. Det var ju i alla fall ett fartfyllt ridpass ;)


Kall utritt på busponny

Kan ju börja med att säga att jag hade en riktigt tur, redan efter 15-30min när jag hade lämnat in min stövel på Norrbys för lagning ringde hon och sa att hon hade fixat det. Jag hade liksom räknat med veckor för det så ja det blev en glad Moa när mamma snabbt kom tillbaka med mina älskade tretorn till stallet!

I dag var Pål lite av en buse också, han sprang i väg när jag skulle ta in honom från hagen så det tog sin lilla tid. Där efter fick han sig en galopp sträcka på åkern för att springa av sig vilket han tyckte om. Älskar min ponnybus <3


Tretornstövel

Lämnar in min "trasiga" stövel och hoppas på att få den lagad!


Sticker till skrutt!

Nu ska jag upp till stallet och rida ut en sväng på skrutt samt inviga min nya hjälm och nya läder stövlarna.


Huset blåser väl säkert i väg snart också.

Det blåser redigt där ute som säkert många av er redan har märkt. Bara för att avbryta stormen så måste jag verkligen säga att min pålle är för go. Ger honom för tillfället alltid morötter och hästgodis när jag träffar honom bara för att han blir så söt och glad då, det roliga då är att han blir så på och bara vill ha mer (nästan lite tiggig) men man kan ju inte låta bli att skratta åt honom. Liksom om jag står och borstar honom på rumpan så vänder han om huvudet och försöker nå mig ända där bak, nästan så han borde vara lite försiktigare så att han inte lyckas bryta av hela halsen/nacken på sig själv ;)


Valle är awesome!

Printad bild från en video när jag hoppade Valle för andra gången. Kan ju inte säga annat än att han är ju helt klart bäst! :D


Nu är hjälmen min!


Håller ni inte med om att min häst är en riktigt tuffing?


Nu tänkte jag sätta i gång och blogga på den här bloggen igen (iaf försöka).

I morgon bitti ska jag upp och rida min lilla Pål fis i stallet, när jag är klar där ska jag troligtvis åka och rida Valle. Tänkte också åka förbi sharpman och köpa med mig denna hjälm, en brun leather look Charles Owen ayr 8 siktar det mot.


Söt Valle!

Bild från tredje platsen i Mantorp (LC) 3/12-11

RSS 2.0