Clear round/Dart Light Harstad Cup hos Nina Cervin

I dag, ja enligt tiden nu var det ju i går. Men om vi säger så här den 9 juni (Lördag), var jag på cr och cup hos Nina som jag tränar hoppning för. Hoppade endast Tarragona eftersom Pål fått semester nu.

Clear round, 70cm 4 fel:
Gud vad hästen kändes bra på framridningen! Hon var så lydig och lugn och hoppade helt utmärkt. När jag kom in på banan fattade hon inte riktigt varför hon skulle vara själv där inne eftersom vi alltid tränar flera stycken där. Fick ingen bra grund galopp och hon blev alldeles för hetsig och ostadig. Det var en ganska klurig bana med konstiga svängar, dessutom är det ett ganska trångt ridhus. Hade henne inte alls med mig, hon petade fjärde hindret och trots hur kontigt vi kom på vissa hinder löste hon det ändå.

Dart Light Harstad Cup, 65cm 0+0 fel: Hon kändes lika bra på framridnigen igen, lydig och fin. Denna gången fattade hon mer att det var "tävling" när hon kom in på banan och visste vad som gällde. Rytmen var bra, det kändes balanserat och fint. Inga som helst problem och vi jobbade verkligen som ett team, detsamma i omhoppningen. Det var hennes andra omhoppning i hennes liv (förra året hoppade vi ju omhoppning på cupen), fast denna gång satsade vi bara lite mer och körde på något åt "omhoppningssvängar hållet". När man rider ungponny tycker jag själv inte att man ska satsa fullt ut och göra jordens snäva svängar på ett hinder och i ställt köra på mer lagom så det "lär sig" eller hur man ska uttrycka sig ;) Åter till banan. Efter det näst sista hindret i omhoppningen blev det ganska mjukt och upptrampat så Tarra tappade balansen och snubblade till. Visserligen var det synd att det var i omhoppningen eftersom vi tappade en massa tid på det. Men hon skötte det jätte bra och hoppades som en gud :)
Tiden räckte faktiskt till en fjärde placering med!


Kommentarer
Postat av: Lydia

sv; aa tack för tipset mooa :D!<3

Grattis sötaaa du <3

2011-07-10 @ 09:49:53
URL: http://hastcrazy.blogg.se/
Postat av: Hanna Svensson

Grattis :)

Sv: tack :) Aa det är lite jobbigt när det blir son värme så att man inte typ kan rida.

2011-07-10 @ 11:04:49
URL: http://hannasvenssson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0